Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #27: Wout Stuiver

31-8-2020 09:21:00

Medewerker aan het woord #27: Wout Stuiver

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Wout Stuiver. Wout is combinatiefunctionaris bij de Gemeente Tilburg, maar is werkzaam in Oisterwijk. "In Oisterwijk geef ik gymles op 2 reguliere basisscholen, de AZC school en organiseer ik sportactiviteiten voor voornamelijk de basisschool jeugd." In zijn vrije tijd brengt Wout veel tijd op het water door. Kitesurfen, zeilen, raften, suppen; noem maar op.

Wout werkt sinds 2010 bij het Sportbedrijf en staat al 12 jaar voor de klas. Hij geniet van de diversiteit van zijn baan. "De afwisseling van gymles geven tot organiseren vind ik fijn. Ik zie mezelf niet volledig voor de klas staan en dat hoeft nu ook niet. Daarnaast heb ik een eigen evenementen bedrijf waarbij we events en reizen organiseren voor middelbare scholen en bedrijven. Deze zomer is daar de supverhuur in Tilburg en omstreken bijgekomen."

Het hele jaar door sporten in het water

Wout vindt het niet alleen leuk om in de sport te werken, hij sport zelf ook graag. "Sporten is voor mij een uitlaatklep om aan het einde van een werkdag mijn hoofd leeg te maken en weer energie op te doen. Daarnaast is samen sporten lekker, omdat je elkaar uitdaagt en kunt versterken." Deze zomer heeft Wout maximaal kunnen genieten van Stand Up Paddling, ofwel suppen. Bij het suppen sta je op een groot Surf Board met een lange paddle in je hand. Het is een relatief nieuwe watersport, overgewaaid uit Hawaii. Maar ook in Nederland is deze sport goed te beoefenen. "Ik heb genoten van natuurtochten tot suppen over de grachten in grote steden. Het is een heerlijke vorm van zowel inspanning als ontspanning. In de winter geniet ik van bevroren water (sneeuw). Ik grijp elke kans die er is om richting de Oostenrijkse Alpen te gaan om te snowboarden en skiën."

Verschillende watersporten

"Tijdens mijn reis in Nieuw- Zeeland ben ik in aanraking gekomen met watersporten. Hier ging ik vooral kitesurfen en zeilen. In Nederland nam dit te veel tijd in beslag en ben ik 'via via' in aanraking gekomen met het suppen. Een opblaasbare sup neem je makkelijk overal mee naartoe. Peddelend vanaf het water ontdek je plekken op een hele andere manier. Dit is leuk en avontuurlijk, omdat we niet altijd weten waar we uitkomen en wat we tegen komen. Een favoriete route heb ik eigenlijk niet. Er zijn veel mooie routes in de buurt van Tilburg, maar voor mij is het ontdekken van nieuwe routes eigenlijk het leukste. Naast zeilen, kitesurfen en suppen, heb ik veel geraft. Zo heb ik zelfs een keer meegedaan aan het NK Rafting. We hadden als team nog nooit volledig in de boot gezeten tot 2 dagen voor het NK, en toch hebben we daar een mooie prestatie neergezet. Dit was een bijzonder, mooi avontuur."

Sportdroom

Behalve sporten in het water, vindt Wout andere sporten toch ook wel leuk. "Ik mountainbike al meer dan 20 jaar en twee jaar geleden in Canada mocht ik eindelijk eens serieus een berg af fietsen. Op een downhill fiets in Whistler heb ik verschillende routes gereden, om vervolgens de rest van de week met een smile op mijn mond rond te lopen. Dit was stiekem een kleine droom die uitkwam. Maar een echt grote sportdroom die ik nog heb is Heliboarden. Gedropt worden door een helikopter op de top van een berg met mijn snowboard. Deze ga ik ooit zeker nog afvinken!"

Verder Lezen