Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #4

Jeroen staat links op de foto. Na het lopen van de Helsinki City Marathon vorig jaar.
17-5-2018 16:11:00
Jeroen staat links op de foto. Na het lopen van de Helsinki City Marathon vorig jaar.

Medewerker aan het woord #4

medewerker aan het woord

In deze nieuwe rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Jeroen Hellemons. Jeroen is toezichthouder bij een aantal verschillende sportaccommodaties in het gebied Stappegoor. 

Sinds wanneer werk je bij het Sportbedrijf als toezichthouder en wat doe je precies?
Ik werk hier nu sinds november 2016. In de winter houd ik toezicht op de Ireen Wüst ijsbaan en op sportcomplex T-Kwadraat, en in de zomer op recreatiezwembad Stappegoor. Hier ben ik het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Daarnaast draag ik zorg voor de veiligheid en draag ik mijn steentje bij aan een prettige sport- en recreatiesfeer.

Waarom vind je het werken bij de sportaccommodaties zo leuk?
Het betreft een bepaalde verantwoordelijkheid. Zeker op het zwembad vind ik het erg waardevol om de veiligheid van de gasten te waarborgen. Daarnaast is het creëren van een aangename sfeer op de locatie heel leuk, je wilt natuurlijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het werken in teamverband en met wisselende roosters vind ik ook fijn, het zorgt voor veel afwisseling. En dat ik dit alles mag doen in een sportomgeving maakt het extra passend bij mij. Ik sport zelf al heel mijn leven en heb ook twee sportopleidingen gevolgd. Een prima match dus wat mij betreft.

Wat is het gaafste of mooiste of grappigste wat je hebt meegemaakt in je werk?
Iermand een fijne dag laten ervaren, daar word ik vrolijk van. Onze gasten laten lachen zodat hun vrijetijdsbesteling bijdraagt aan een positief beeld van de mogelijkheden van het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg. Dan heb ik een geslaagde dag! Een van de mooiste ervaringen is geweest dat ik vorig jaar een meisje dat in paniek was in het zwembad naar de kant heb gehaald. De leiders van het jeugdkamp waar zij mee, was waren hier heel erg blij mee. Dan voel je je echt nuttig.

Verder Lezen