Sport in Tilburg
»
»
»

Medewerker aan het woord #5

Mirabelle samen met haar kinderen aan het genieten in het water
15-6-2018 14:29:00
Mirabelle samen met haar kinderen aan het genieten in het water

Medewerker aan het woord #5

medewerker aan het woord

In deze nieuwe rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Mirabelle Snoeren. Zij werkt momenteel bij Recreatiebad Stappegoor en gaat zelf ook graag zwemmen met haar kids in één van de zwembaden.

Sinds wanneer werk je bij het Sportbedrijf?
Vanaf 1999 ben ik begonnen met mijn stage bij Sportcentrum Reeshof. Ik volgde de beroepsopleiding zwemonderwijs en voor het praktijkgedeelte gaf ik zwemlessen in de Reeshof. Ik begon met zwemlessen voor kinderen en daarna gaf ik ook diverse doelgroep lessen zoals baby-peuterzwemmen, aqua-sportief lessen, zwangerschapszwemmen en fifty-fitlessen. Vanaf 2000 werkte ik fulltime en varieerde mijn werk van coördinator van de zwemlessen, senior medewerker tot het geven van allerlei lessen, toezichthouden en werken achter de receptie. 5 jaar geleden ben ik naar Recreatiebad Stappegoor gegaan waar ik momenteel als coördinator van de zwemlessen werk. Vanaf volgend zwemseizoen ga ik naar Sportcomplex Drieburcht. Dan is de cirkel rond en heb ik op alle drie de zwembaden gewerkt.

Waarom vind je het werken bij Recreatiebad Stappegoor zo leuk?
Ik vind de afwisseling in mijn werk erg leuk. Ik werk met veel verschillende doelgroepen en dus met veel verschillende mensen. Het werken met kinderen spreekt me erg aan, omdat je kinderen leert watervrij maken en echt met ze naar iets toe werkt: het zwemdiploma. Als instructeur heb je een grote verantwoordelijkheid. Binnen bepaalde richtlijnen en kaders is er wel de mogelijkheid om de lessen vrij in te vullen. Dat is mooi. Daarnaast heb ik super veel leuke collega’s. Op het werk hebben we veel plezier, maar ook buiten werktijd doen we gezellige dingen.

Wat is het grappiste wat je hebt meegemaakt op het werk?
Een tijdje terug heb ik samen met een collega een hele leuke grap met 2 collega's uitgehaald. Deze 2 collega's gaven regelmatig lessen in het Robbenbad. Dit bad bevindt zich buiten bij de ligweide, een heel stuk van het Recreatiebad vandaan. Ze vonden het dan steeds erg koud als ze via buiten weer terug naar het Recreatiebad moesten lopen. Vol verbazing vroegen we ze: "Waarom nemen jullie dan niet de ondergrondse tunnel naar het Robbenbad"? "Via het ondergrondse gangenstelsel waar allerlei technische installaties zitten kun je zo de tunnel naar het Robbenbad nemen." Vervolgens zijn ze ruim 2 maanden elke dag op zoek gegaan naar de zogenaamde ondergrondse tunnel. Hahaha, wat een lol hebben we hier om gehad. Hier lachen we nog steeds regelmatig om.

Verder Lezen