Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #6

11-7-2018 12:01:00

Medewerker aan het woord #6

medewerker aan het woord

In deze nieuwe rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Wies van der Pluijm . Zij is combinatiefunctionaris binnen het Beweegteam van Sportbedrijf Tilburg en werkt op maar liefst 3 scholen: Bs. de Stappen, Kindercampus Oculus en OBS de Sleutel.

Sinds wanneer werk je bij het Sportbedrijf als combinatiefunctionaris en wat doe je precies in die functie?
In mijn derde jaar op de Sporthogeschool heb ik gekozen voor de minor ‘Combinatiefunctionaris’. Tijdens die minor heb ik een heel jaar voor het Sportbedrijf gewerkt; als gymdocent bij 2 basisscholen en als projectleider van een project schoolschaatsen. Tijdens de stage heb ik kennis mogen maken met de vele sportactiviteiten en –organisaties die Tilburg heeft. Na mijn afstuderen heb ik direct een open sollicitatiebrief gestuurd omdat ik graag binnen het Beweegteam wilde gaan werken. 

In maart 2016 ben ik gestart als invaller op bs. De Stappen. Inmiddels werk ik al twee volledige schooljaren op 3 scholen, namelijk: bs. De Stappen (samen met de combinatiefunctionaris Inge), OBS de Sleutel en kindercampus Oculus.   

De functie ‘combinatiefunctionaris’ is erg breed. Voornamelijk ben ik verantwoordelijk voor het gymonderwijs binnen mijn scholen en verzorg ik de naschoolse sportactiviteiten. Daarnaast ben ik bij allerlei organisaties en initatieven betrokken die gericht zijn op de gezondheid en het stimuleren van de beweegdeelname, bijvoorbeeld: kennismaken met verenigingen, schoolplein vernieuwing, opleiden van Citytrainers Junior, hulp bij Vakantietoernooien, werving van kinderen voor sportactiviteiten, organiseren van sportdagen en kampen etc.

Wat maakt jouw baan leuk?
De afwisseling is iets wat ik onwijs leuk vind! Het organiseren, sporten en kinderen iets leren. Daarnaast kan ik mijn creativiteit kwijt in mijn functie. Omdat ik op veel scholen werk, is mijn week nooit hetzelfde. Ik krijg te maken met verschillende onderwijstypes, de scholen liggen in verschillende wijken, de doelgroep per school verschilt, ik werk in verschillende onderwijsteams en ik doe verschillende gezondheidsprojecten. Lekker afwisselend dus!   

Lesgeven aan de kinderen vind ik erg leuk. Het is leuk hen iets te leren en om te zien dat ze plezier hebben in het bewegen. En dat ze dan vol trots komen laten zien dat ze zojuist mijn tip hebben aangenomen en het nu na lang oefenen zelf lukt uit te voeren, bezorgt mij een trots en voldaan gevoel.  

Naast het lesgeven vind ik het erg leuk dat ik bij allerlei projecten betrokken word. Ik ben erg vrij om eigen ideeën uit te werken en uit te voeren. Zo heb ik tijdens de lessen wel eens ouders uitgenodigd om mee te sporten met hun zoon/dochter en heb ik op dit moment een naschools sport moment lopen waarbij ik de kinderen van groep 7 en 8 laat sporten samen met de ouderen van het bejaardentehuis om de hoek.

Wat is het gaafste, grappigste of meest bijzondere moment wat je hebt meegemaakt in je werk?   
Het moment wat mij tot nu toe altijd is bijgebleven, is de flashmob die ik als invaller voor bs. De Stappen heb mogen organiseren. Ik was net nieuw binnen het team en werd gevraagd om voor de recorddag een flashmob te organiseren voor bijna 700 man. Daar stond ik dan, midden op het schoolplein in mijn eentje toen het lied werd ingezet. Al snel sloten een aantal meiden van groep 8 aan, de vlek werd alsmaar groter, totdat we daar met 700 kids, leerkrachten en overig onderwijspersoneel dezelfde dans stonden te doen. Voor het publiek was het een totale verrassing en dit heeft voor kippenvel en tranen gezorgd bij enkele toeschouwers.  

Verder Lezen