Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #13

06-3-2019 16:55:00

Medewerker aan het woord #13

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Nour van den Hout. Ze is een enthousiaste combinatiefunctionaris: ze geeft gymlessen en naschoolse sportlessen op Tilburgse basisscholen. Ooit begon ze bij het Sportbedrijf Tilburg als fitness medewerkster in het T-Kwadraat.

 Sinds wanneer werk je bij het Sportbedrijf?
"Ik denk dat ik nu ongeveer sinds 2015 bij het Sportbedrijf werk. Ik ben begonnen als fitness medewerker bij het T-Kwadraat. Vanuit daar ben ik doorgestroomd naar de functie lifeguard bij zwembad Stappegoor en dit ben ik na een tijdje gaan combineren met de functie combinatiefunctionaris. Twee en half jaar geleden ben ik mij volledig gaan focussen op dit werk. Uiteindelijk was het altijd mijn wens om gymdocent te worden, nadat ik de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) had afgerond."  

Wat houdt je werk als combinatiefunctionaris precies in?
"Het is een super veelzijdige baan. Ik geef gymlessen op twee basisscholen; d'n Hazennest en de Petteflet, maar ik werk ook samen met Buurtsport en de GGD. Zodat ik kinderen kan doorverwijzen als het bijvoorbeeld moeilijker gaat met bewegen. Daarnaast organiseren we sportevenementen voor de kinderen. We werken daarvoor samen met de verenigingen en sportorganisaties in de buurt. Het veldvoetbaltoernooi in de meivakantie is een voorbeeld van een vakantietoernooi waar de kinderen bij ons op school al erg enthousiast over zijn."   

Wat vind je het leukste aan je werk? "
Het les geven aan de kinderen geeft mij veel energie. Wanneer ze nieuwe dingen leren en trotst op zichzelf zijn geeft dit mij veel voldoening. Met wat informatie en input van mij kunnen de kinderen zoveel bereiken op sport gebied. Ik wil ze laten zien dat bewegen leuk is en met die reden sta ik enthousiast voor de klas."  

Waarom vind je dit werk belangrijk?
"Bewegen is hartstikke goed en leuk! We zien in Nederland steeds meer kinderen met overgewicht. Ik probeer in mijn lessen niet alleen het bewegen naar voren te brengen maar ook het gezond eten en drinken. Het is namelijk niet alleen belangrijk om te bewegen, maar heel je leefstijl daarom heen speelt ook mee."   

Wat is het mooiste of grappigste moment wat je tijdens je werk hebt meegemaakt?
"Het mooiste moment was wel 'De buitenspeelmiddag' van de Citytrainers junior. De Citytrainer cursus heb ik aangeboden bij de d'n Hazennest. Het is een doelgerichte en praktische cursus van vijf weken waar kinderen van groep 8 leren om zelfstandig sportactiviteiten te organiseren. Aan het eind van de cursus hebben ze een eigen sportevenement georganiseerd: 'De buitenspeelmiddag'. Het was midden in de winter en 100 kinderen hadden zich vrijwillig opgegeven. Ze hadden alle spellen zelf bedacht en het hele evenement tot een succes gemaakt. Toen was ik gewoon enorm trots."  

"Een grappig moment was toen ik begon met lesgeven. Ik kwam namelijk terug op de school waar ik jaren terug stage heb gelopen. Destijds liep ik stage bij groep 3, maar toen ik er weer terug kwam om te werken zaten deze kinderen alweer in groep 8. Sommige kinderen herkenden mij nog en dan is het mooi om te zien hoe ze zijn gegroeid."  

Verder Lezen