Sport in Tilburg
»
»

Mooie wandel- en hardloopinitiatieven: van avond4daagse tot virtuele hardloopwedstrijden

27-5-2020 15:21:00

Mooie wandel- en hardloopinitiatieven: van avond4daagse tot virtuele hardloopwedstrijden

Er wordt deze maanden nog meer gewandeld of hardgelopen dan normaal. Misschien omdat je eigen sport nu even niet kan worden beoefend, maar ook omdat het gewoon heel fijn is. Wandelen of hardlopen is ideaal: je kunt het overal doen, je kunt het in je eentje doen of met iemand, je bent lekker buiten en het is heel goed voor je lichaam. Misschien loop je in deze coronatijd wat vaker en ben je op zoek naar een nieuwe impuls, of wil je graag (hard)lopen maar zoek je een doel of leuke route? Er worden in deze tijd veel leuke initiatieven bedacht om het wandelen of hardlopen aantrekkelijker te maken. In dit artikel lees je hier alles over.

Virtuele avondvierdaagse
Dit jaar kan de Avondvierdaagse niet doorgaan. Althans, niet met z’n allen. Er zijn diverse concepten bedacht om toch mee te doen aan de vierdaagse. Zo heeft de landelijke stichting Avond4daagse dit jaar de ‘Home Edition’. Met de Home Edition kun je een eigen Avond4daagse te lopen. Dus niet in hele grote groepen tegelijk, zoals je gewend bent. Maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin. Je kunt de vier dagen lopen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus 2020. Maar tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven... En je hoeft niet alleen ’s avonds of doordeweeks te lopen. Ook overdag of in het weekend kun je op pad! Je vertrekt vanaf je eigen huis. En je maakt je eigen routes via de app van eRoutes. En erg leuk, je ontvangt na vier dagen lopen de enige echte Avond4daagse medaille!

Ook is de Virtuele Vierdaagse in het leven geroepen. Je kunt de 5 of 10 kilometer tussen 1 en 7 juni 2020 lopen. Samen met je ouders, klasgenoten, vrienden of collega's bepaal je zelf welke route er wordt gewandeld. Daarnaast ontvangen deelnemers iedere wandeldag een virtuele challenge om het wandelen nóg leuker te maken! Ook hier krijg je een medaille thuisgestuurd.

Global running day
Woensdag 3 juni is het Global Running Day: de dag waarop heel Nederland oproepen wordt om in beweging te komen! Weliswaar op 1,5 meter afstand van elkaar, maar hoe fijn is het om weer samen met je loopmaatjes kilometers te kunnen maken!? Global Running Day wordt al jarenlang wereldwijd gevierd en dit jaar is dat niet anders. Het maakt niet uit hoe hard je loopt en hoe ver je loopt: iedere kilometer telt. Meer informatie vind je hier.

Virtuele hardloopkalender
Hardlopen is leuk, maar vaak train je voor een wedstrijd en heb je dus een duidelijk doel. Zonder wedstrijden om voor te trainen, kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Hoewel evenementen voorlopig niet kunnen plaatsvinden, zijn er genoeg virtuele initiatieven die dit gat opvullen. Zo worden er diverse virtuele hardloopwedstrijden gehouden. Hier loop je waar en wanneer je wil, op afstand maar toch samen. Hieronder belichten we enkele van deze initiatieven. Alle virtuele wedstrijden vind je op deze hardloopkalender. 

- Running apart together

Deze (hard)loopwedstrijd wordt wereldwijd georganiseerd en heeft als doel hardlopers wereldwijd te verbinden. Je loopt of wandelt alleen, maar het doel is om saamhorigheid en gezondheid onder deelnemers te bevorderen. Ook ondersteunt deze wedstrijd het Longfonds. Hier lees je meer over dit concept. 

- Alleen Samen Run
Met deze individuele wedstrijd zet je niet alleen zelf een mooie prestatie neer, ook kun je een vereniging of afgelast evenement steunen! Al deze organisaties hebben namelijk hun inkomsten zien slinken, maar zullen toch maandelijkse huur & onderhoudskosten hebben. Van het inschrijfgeld wordt 1 euro aan, door jou gekozen, deelnemende evenementen of clubs overgemaakt! Je rent individueel de route van 5, 10 of 21,1 kilometer. Lees hier alles over deze wedstrijd.

- Virtuele uitslagen.nl run
Als je mee wilt doen aan deze virtuele wedstrijd, moet je snel zijn. Je kunt namelijk alleen meedoen in mei. Je kunt de 5, 10, 15 km of halve marathon lopen. Er wordt een klassement bijgehouden van alle deelnemers en je kunt zelfs een medaille of certificaat ontvangen. Als extraatje kun je ook een uniek rugnummer maken. Lees hier meer.

Tilburgse Wandelapp
Wil je gewoon lekker (hard)lopen zonder wedstrijdelement, maar ben je op zoek naar nieuwe routes? Tilburg heeft een hele fijne wandelapp met verschillende themaroutes. Ook in jouw wijk zit een mooie route. Wil je door de stad lopen of liever de natuur in? Er is veel keuze. Ook kun je er voor kiezen om diverse leuke feitjes te lezen over de plekken waar je langskomt. Zo leer je ook nog iets over Tilburg. Hier vind je alle informatie over deze app.

Veel loopplezier de komende tijd! 

Verder Lezen