Sport in Tilburg
»
»

MTB Tilburg uitgeroepen tot Tilburgs ‘Clubske van ‘t jaor’ 2021

19-5-2021 08:01:00

MTB Tilburg uitgeroepen tot Tilburgs ‘Clubske van ‘t jaor’ 2021

Mountainbike Verenging Tilburg, ofwel MTB Tilburg, is verkozen tot het ‘Clubske van ‘t jaor’ 2021. Dinsdag 18 mei werd de prijs door wethouder Rolph Dols uitgereikt.

De verkiezing ‘Clubske van ‘t jaor’ werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Team Verenigingsondersteuning van Sportbedrijf Tilburg, als onderdeel van de jaarlijkse complimentenweek. Hiermee wil het Sportbedrijf waardering uitspreken voor de verenigingen en sporters in de stad.

“Sportverenigingen en sportclubs zijn belangrijk voor de stad. Juist het afgelopen jaar hebben ze laten zien dat ze veel werk verzetten om leden betrokken te houden en om mensen in beweging te houden”, aldus wethouder Rolph Dols (Sport) “Met deze verkiezing willen we laten zien dat er veel waardering is voor die tomeloze inzet.”

Winnaar

De afgelopen weken werd door Tilburgers flink gestemd op hun favoriete clubske. Uit deze stemmen, gepaard met de stemmen van de jury, werd MTB Tilburg uitgeroepen tot ‘Clubske van ’t jaor’. De jury gaf als reden voor hun stem op MTB Tilburg: “Dit is een clubske vrienden dat ambitie had om tochten te gaan fietsten. Vanuit die ambitie zijn zij een vereniging geworden die nu jaarlijks vele tochten fietsen in binnen en buitenland. Ieder kan op zijn of haar eigen niveau aansluiten, dit maakt het fietsen voor iedereen leuk en dit maakt de club voor iedereen heel toegankelijk. In coronatijd hebben zij ook veel mensen geënthousiasmeerd om ook te gaan fietsen.”
Naast een beker kreeg de winnaar nog een kleine extra prijs, beschikbaar gesteld door Nijha, expert in sport- en spelartikelen.

Ruim 2700 stemmen

Tilburgers konden begin dit jaar hun favoriete clubske aanmelden voor de verkiezing. Dit kon een sportvereniging zijn, maar ook een clubske kantinepersoneel het groepje waar je elke zondag mee gaat. Uit alle aanmeldingen kwamen er 24 genomineerden. Zij schitterden twee weken terug op levensgrote posters langs de weg in Tilburg. Van 12 april tot en met 9 mei kon iedereen via sportintilburg.nl stemmen op zijn of haar favoriete clubske. Er zijn uiteindelijk ruim 2700 stemmen uitgebracht. De stemmen van het publiek telden voor 50% mee in de uitslag, daarnaast werd er ook door een vakjury gestemd. De jury bestond uit diverse personen uit de Tilburgse sportwereld, waaronder wethouder Sport Rolph Dols.

Verder Lezen