Sport in Tilburg
»
»

Nationale Diabetes Challenge 2020: fit de winter in!

28-8-2020 08:53:00

Nationale Diabetes Challenge 2020: fit de winter in!

Dit jaar vindt er een alternatief programma plaats van de Nationale Diabetes Challenge. De landelijke kick-off vindt plaats in de eerste week van september en in plaats van 20 weken duurt de challenge dit jaar 10 weken. Op 14 november, Wereld Diabetes Dag, sluiten alle wandellocaties de challenge lokaal af in eigen buurt. Door heel Nederland maken we er met elkaar virtueel een feestje van! Deelnemers gaan fit de winter in en samen kijken we vooruit naar het 20-weekse programma, waar we hopelijk in het voorjaar van 2021 weer mee van start gaan.

Bewegen, het nieuwe normaal

De coronacrisis benadrukt het belang van bewegen en een gezonde leefstijl. Met de NDC streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen. Met het doel de leefstijl en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren. We richten ons daarbij op mensen met diabetes type 2, maar natuurlijk is iedereen welkom om mee te doen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De NDC is een landelijk leefstijlprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen samen met hun zorgverlener, welzijnsprofessional en/ of buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt. Deelnemers ervaren op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en diabetes. Onderzoek laat onder andere zien dat de deelnemers na de NDC zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien ervaren zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook in beweging te blijven!

Doe mee!

In onderstaand overzicht ziet u de locaties die in Midden-Brabant van start gaan.

 

Verder Lezen
Download