Sport in Tilburg
»
»

Nieuwe sport- en beweegcampagne #GewoonGaon brengt Tilburg in beweging

Nieuwe sport- en beweegcampagne #GewoonGaon brengt Tilburg in beweging

Behoorlijk wat Tilburgers zijn de afgelopen periode vanwege corona gestopt met sporten. Dat is jammer want daarmee missen ze de gezelligheid op de sportvereniging, de gezondheidsvoordelen van het bewegen en de lol in het spelletje. Met de nieuwe sport- en beweegcampagne genaamd #GewoonGaon wil de gemeente Tilburg iedereen stimuleren om te bewegen.  

Tilburgers mauwen niet, het zijn aanpakkers. Sport en bewegen hoort bij die manier van leven. Of je dat nu doet bij een vereniging, sportaanbieder, of buiten in de openbare ruimte gebeurt; Of je nu een totale beginner bent op het gebied van sport of al ervaring hebt; het maakt niet uit. Tilburgers gaan gewoon. 

‘Blijf in beweging’

Rolph Dols (wethouder Sport): “Bewegen, maar ook sporten en spelen zijn ontzettend belangrijk om je gezond, sterk en fit te voelen. Daarom ben ik blij met deze campagne en ik daag al onze Tilburgers uit om gewoon te gaon! Dus trek je sportkleding aan en ga er op uit. Het maakt niet uit of je alleen, of samen met vrienden gaat: maar blijf in beweging.” 

Inwoners staan centraal

In de campagne staan inwoners die gaan sporten en bewegen centraal. Iedereen kan zijn of haar eigen sport- of beweegverhaal delen. In beeld, foto of tekst. Via de social media kanalen van de campagne worden inwoners van de gemeente Tilburg de komende tijd uitgenodigd om dat actief te doen. Het idee is elkaar te motiveren, door te laten zien dat we er gewoon met z’n allen tegenaan gaon.

Steun voor verenigingen en sportaanbieders

Tilburgse verenigingen en sportaanbieders die ideeën hebben om mensen aan het sporten te krijgen, kunnen rekenen op ondersteuning en advies. De gemeente Tilburg helpt aanbieders hierbij in de vorm van zogeheten vouchers. Lees hierover meer op www.sportintilburg.nl/gewoongaon.

Verder Lezen