Sport in Tilburg
»
»

Ontdek deze 10 bijzondere sporten in Tilburg!

Ontdek deze 10 bijzondere sporten in Tilburg!

Tilburg is een echte sportstad. Willem II is één van de oudste Betaald Voetbalclubs in de Eredivisie met een geweldige historie. De Tilburg Trappers timmeren hard aan de weg en zijn ook in de Duitse competitie erg succesvol en HC Tilburg speelt op het hoogste hockeyniveau van Nederland. Zomaar een greep uit grote en bekende sportteams uit Tilburg. Maar in Tilburg is er veel meer te doen dan de 'bekende' sporten als hockey en voetbal. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van 10 wat onbekendere, maar super leuke sporten die je ook in Tilburg kunt doen. 

Verder Lezen

1. Ultimate Frisbee - Flying High Tilburg

Ultimate Frisbee is een snelle en spectaculaire teamsport die door het grootste deel van de frisbeespelers in Nederland wordt beoefend in competitieverband. Je kunt Ultimate Frisbee doen op het veld, in de zaal of op het strand met een team van alleen mannen, alleen vrouwen, maar ook door elkaar gemengd. De competitie staat open voor iedereen, na een paar trainingen kan men op laag niveau altijd een keer meespelen. Ultimate Frisbee wordt veelal gespeeld door studenten en volwassenen. Kijk voor meer informatie op de website van Flying High Tilburg: www.flyinghightilburg.nl.
Sportbedrijf Tilburg

2. Schermen - TSV Rapier

TSV Rapier is een gezellige vereniging voor met zowel volwassen als jeugd leden. Momenteel is Rapier een vereniging met een actieve jeugdafdeling. De volwassenen schermen recreatief, nemen soms deel aan wedstrijden. Bij de jeugd is er een actieve deelname aan de jeugdpunten wedstrijden en een aantal zijn actief wedstrijdschermer, zelfs ook in het internationale circuit. Kijk voor meer informatie op de website van TSV Rapier: www.rapier.nl.
Sportbedrijf Tilburg

3. Floorball - Floorball Tilburg

Floorball is een snelle, uitdagende, veilige en goedkope vorm van indoor hockey. Het lijkt op zaalhockey en is afgeleid van ijshockey. Het wordt gespeeld met lichtgewicht kunststof of carbon sticks en regels die veiligheid en vaardigheid promoten. Floorball kun je praktisch overal spelen en is ideaal voor scholen, buurtsportcentra en hockeyteams als training in de winter. Kijk voor meer informatie op de website van Tilburg Floorball: www.tilburgfloorball.nl.
Sportbedrijf Tilburg

4. Curling - Curling Club Tilburg

Curling Club Tilburg is een actieve en gezellige vereniging. Curlers van jong en oud en van beginner tot topsport beoefenen de curlingsport. In het winterseizoen, van half september tot half maart is Curling Club Tilburg iedere donderdagavond actief van 19.30 tot 22.30 in het IJssportcentrum. Lijkt Curling je nou een gave sport? Op donderdagavond is er ook altijd de mogelijkheid om als niet-lid binnen te lopen voor een kennismaken. Kijk voor meer informatie op de website van Curling Club Tilburg: www.curlingclubtilburg.nl.
Sportbedrijf Tilburg

5. Lacrosse - Lacrosse Tilburg

Lacrosse is een snelle, tactische sport welke gespeeld wordt door twee teams van elk tien/twaalf spelers welke een stick met een netje (de 'cross') gebruiken om een rubberen bal te gooien en te vangen, met als doel het plaatsen van de bal in het doel van de tegenstander. Gezelligheid staat bij Were Di Lacrosse centraal. Ben je benieuwd hoe het is om Lacrosse te spelen? Je bent altijd welkom op een van de trainingsavonden om een keer mee te trainen. Kijk voor meer informatie op de website van Were Di Lacrosse: www.wereditilburg.nl.
Sportbedrijf Tilburg

6. Windsurfen - Windsurfclub Beekse Bergen

Windsurfclub Beekse Bergen is een jonge, enthousiaste en ambitieuze sportvereniging. Iedereen die wil beginnen met surfen is bij Windsurfclub Beekse Bergen aan het juiste adres. Maar ook voor de wat meer ervaren windsurfer ben je bij Windsurfclub Beekse Bergen op de goede plek. Kijk voor meer informatie op de website van Windsurfclub Beekse Bergen: www.bbsurfer.com.
Sportbedrijf Tilburg

7. Onderwaterhockey - TRB-RES & RBT'98

Onderwaterhockey is een nieuwe sport die wordt gespeeld met 10 spelers. Deze sport vereist een goede relatie van de spelers onderling, begrip, teamwork en commitment van de spelers. Via zwemverenigingen TRB-RES en RBT'98 zijn er mogelijkheden om deze unieke sport te ontdekken in zowel Sportcomplex Drieburcht als Sportcentrum Reeshof. Kijk voor meer informatie op de websites van de verenigingen: www.trbres.nl & www.rbt98.nl.
Sportbedrijf Tilburg

8. Bowls - Bowls Club Tilburg

Op dinsdag en donderdag wordt er tussen 13.00 uur en 16.00 uur bowls gespeeld bij Bowls Club Tilburg. Bowls valt onder de precisie balsporten. De bedoeling van het spel is de Bowl (zwarte of gekleurde bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte of gele bal) te rollen. De moeilijkheid van de bowls sport is het inschatten van de juiste snelheid, de afstand en de hoek van het rollen van de bowl. Deze sport is bijzonder geschikt voor ouderen. Kom eens langs bij een training en ervaar zelf hoe deze sport is. Kijk voor meer informatie op de website van Bowls Club Tilburg: www.bowlsclubtilburg.nl.
Sportbedrijf Tilburg

9. Po Chi Chuan - Po Chi Ch'uan Shaolin Kempo Tilburg

Po Chi Ch'uan (spreek uit: Poo Tsji Tsjoehan) is een unieke vechtsport uit China die je zowel lichamelijk als geestelijk sterker maakt. Niet alleen je spieren en gewrichten, maar ook je hoofd. Je leert anders denken, anders aankijken tegen wat er om je heen gebeurt. Op maandag en woensdagavond wordt Po Chi Chuan gegeven, een proefles is altijd gratis te volgen. Kijk voor meer informatie op de website van Po Chi Ch'uan Shaolin Kempo Tilburg: www.pochichuan.nl.
Sportbedrijf Tilburg

10. American Football - Tilburg Wolves

De Tilburg Wolves zijn het American Football Team van Tilburg. De focus ligt op Tackle Football. Dat is Amerikaans Football met beschermende kledingstukken, zoals een helm, schouderbescherming en bovenbeenbescherming. Hiernaast is het ook mogelijk om bij ons Flag Football te spelen. Op woensdag en zondag wordt er getraind. Interesse in deze sport? Kom dan eens langs bij de trainingen en doe mee. Kijk voor meer informatie op de website van Tilburg Wolves: www.tilburgwolves.nl.
Sportbedrijf Tilburg