Sport in Tilburg
»
»

Primeur: Willem II amateurs maakt werk van trainersbegeleiding

22-11-2021 09:23:00

Primeur: Willem II amateurs maakt werk van trainersbegeleiding

Willem II amateurs is als eerste sportvereniging in de gemeente Tilburg gestart met trainersbegeleiders. Deze vrijwilligers helpen de coaches met een veilig en plezierig sportklimaat.

In Tilburg zetten we fairplay en sportplezier op het sportveld voorop. Ongewenst gedrag willen we voorkomen. Het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg helpt verenigingen hierbij met het programma Sportplezier.

Sportpedagogen van het Sportbedrijf hebben bij Willem II amateurs vijf vrijwilligers opgeleid tot trainersbegeleiders. Dit zijn zowel ouders als trainers. Hun rol is om de trainers op het veld te ondersteunen op pedagogisch vlak: "Wat gaat er al goed en kan nog beter?", waardoor iedereen met plezier meedoet.

Meer verenigingen

Wethouder Rolph Dols (Sport) overhandigde donderdag 18 november een bordje aan het bestuur van Willem II amateurs. Zodat iedereen kan zien dat zij werken met trainersbegeleiders. “Willem II amateurs is de eerste Tilburgse vereniging die is gestart met deze trainersbegeleiding. Als er nog meer verenigingen en clubs gebruik gaan maken van deze methode, creëren we samen een veilig en plezierig sportklimaat.”

Sportplezier Tilburg

Sportpedagogen van het Sportbedrijf begeleiden elke vereniging die wil gaan werken met trainersbegeleiding. Daarnaast biedt Sportplezier Tilburg scholingen voor bestuurders, trainers en supporters en concrete stappenplannen voor verenigingen. Ook verzorgt het inspiratiesessies. Er kan gezorgd worden voor inzet van studenten voor pedagogische ondersteuning. En bovenal wordt kennis gedeeld met het verenigingsnetwerk Sportplezier Tilburg. Meer info via www.sportintilburg.nl/sportplezier

Verder Lezen