Sport in Tilburg
»
»

Ren, fiets of wandel een Tilburgs Tochtje

Ren, fiets of wandel een Tilburgs Tochtje

De sportscholen sluiten helaas weer de deuren, maar in tijden van corona is het super belangrijk om toch lekker in beweging te blijven. De manier waarop we dit nu doen is voornamelijk buiten. Maar wellicht kun je inmiddels je bekende rondje in de buurt wel dromen. Daarom is het tijd voor een creatief nieuw concept: het Tilburgs Tochtje. Het gaat hierbij niet om snelheid, maar om creativiteit en bewegen middels het fenomeen ‘Strava-Art’.

Figuur lopen

Kruikenzeiker, Haajke en 013. Dit zijn typische Tilburgse woorden. We weten allemaal hoe je ze schrijft, maar kun je ze ook sportend schrijven? Dat is de uitdaging die je nu aan kan gaan! Strava-Art is ontstaan door de gelijknamige app Strava, die je gelopen route in kaart brengt doormiddel van een gps-signaal. Aan het eind van je rondje zie je op de kaart precies hoe je gelopen hebt, aangegeven in een rode lijn. Hiermee kun je super creatief te werk gaan, door bewust een route te lopen waarmee je een tekening maakt op je plattegrond.

Tilburgs kunstwerk

In samenwerking met Tilburg.com en Lopers Company dagen we jullie uit om in beweging te komen! Bedenk welk Tilburgs woord of kunstwerk je wil gaan maken. Je kunt de route uittekenen op een fysieke kaart of bouw een route op een digitale kaart, bijvoorbeeld via Google Maps. Vervolgens leg je deze route af met een gps-horloge of met een app op je telefoon. Hiervoor kun je Strava zelf gebruiken, maar apps als Runkeeper werken ook prima. Je kunt met je tochtje een Tilburgs woord maken, maar ook een voorwerp of een gebouw namaken. Ben creatief! Denk niet alleen aan wandelen en/of hardlopen, maar verleg je grenzen door een grotere route te maken op de stadfiets, mountainbike of haal je skeelers van zolder vandaan.

Doe mee en win!

Wij zijn super benieuwd naar jullie creaties. Deel daarom jouw unieke route op Facebook onder het bericht van Tilburgs Tochtje of op Instagram met de hashtag #TilburgsTochtje en maak kans op supertoffe prijzen. Zo heb je bij bewijs van deelname aan het Tilburgs Tochtje hoe dan ook al €13,- korting binnengesleept bij aanschaf van schoenen of kleding bij Lopers Company. Ook maak je kans om een setje handschoenen en een muts te winnen. Genoeg redenen om een frisse neus te pakken, geheel coronaproof!

Verder Lezen

Doe mee en maak kans op deze handschoenen en muts!

Sportbedrijf Tilburg