Sport in Tilburg
»
»

Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Tilburg en Breda

14-3-2022 11:02:00

Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Tilburg en Breda

De gemeenten Tilburg en Breda mogen in 2024 de Special Olympics Nationale Spelen organiseren. Dit is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Tilburg en Breda slaan de handen ineen om dit bijzondere evenement naar Brabant te halen. Ongeveer 2500 sporters zullen deelnemen aan 21 toernooien. In Tilburg gaat het om de volgende sporten: beachvolleybal, bowlen, golf, handbal, korfbal, open water zwemmen, paardrijden, voetbal, wielrennen en zwemmen. In Breda gaat het om: atletiek, badminton, balsport bocce, dansen, gymnastiek, hockey, inline skaten, judo, MATP (Motor Activity Training Program), tafeltennis en tennis.

Prachtige Special Olympics

Vrijdag 11 maart maakte Special Olympics Nederland officieel bekend dat de Special Olympics Nationale Spelen van 2024 in Breda en Tilburg plaatsvinden. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat Breda en Tilburg prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2024 gaan neerzetten. De bidcommissie was zeer te spreken over de kennis, ervaring, kwaliteit en betrokkenheid op diverse vlakken. Ik weet zeker dat de deelnemers gaan genieten van de Brabantse gastvrijheid en dat jullie de sport, inclusiviteit en talent gaan vieren!” aldus Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur.

Passie, plezier en prestatie

Wethouder Sport Rolph Dols (Tilburg) “Passie, plezier en prestatie, het zijn elementen die in de sport vaak samenkomen en elkaar versterken. Het is geweldig dat we daar met een bijzonder sportevenement als de Special Olympics Nationale Spelen in 2024 een impuls aan kunnen geven! En dat start vandaag al met de aanwezigheid en bereidheid van alle betrokken partijen om er een succes van te maken.”

Sport voor iedereen

Sporten en bewegen moet in Brabant voor iedereen die wil mogelijk zijn. Sport heeft een positief effect op het welzijn en gezondheid. Voor alle Brabanders, met of zonder beperking of aandoening.   Stijn Smeulders, gedeputeerde Sport van de provincie Noord-Brabant: “Geweldig dat Tilburg en Breda de Special Olympics Nationale Spelen 2024 mogen organiseren. Ik wil beide steden van harte feliciteren met dit mooie nieuws. Ik kijk nu al uit naar dit feest, dat ongetwijfeld nog meer mensen met een verstandelijke beperking gaat inspireren om ook zelf te gaan sporten. Op deze manier laten we Brabant voor zoveel mogelijk mensen een fijne en leuke plek zijn. Om te wonen, werken en te bezoeken.”

Hier vind je alle informatie over de Special Olympics Nationale Spelen in 2024.

Verder Lezen