Sport in Tilburg
»
»

Sport van de maand: hardlopen

Sport van de maand: hardlopen

Elke maand staat er een sport centraal op Sport in Tilburg. In de maand september is dit hardlopen. Tilburg is een echte loopstad. De stad staat bekend om haar vele hardloop- en wandelevenementen, zoals de CZ Tilburg Ten Miles, de Warandeloop en de Verbeeten Challenge. En om te trainen is er in en rondom Tilburg genoeg aanbod. Er zijn talloze mooie hardlooproutes in Tilburg te vinden. Zo werd vorig jaar de nieuwe Sportlane geopend: het rondje Moerenburg. 

Je kunt het alleen doen of met iemand, je bent lekker buiten en het is heel goed voor je lichaam. De afgelopen maanden leek hardlopen populairder dan ooit. Misschien omdat je eigen sport een tijdje niet beoefend kon worden, of ook omdat het gewoon heel fijn is. Nu is het de kunst om het vol te houden. In dit artikel lees je alles over leuke routes, de CZ Tilburg Ten Miles Challenge en de Tilburgse hardloopverenigingen.

Populaire hardlooproutes
Tilburg heeft mooie natuurgebieden waar je je als hardloper kunt uitleven. In De Oude Warande, Het Wandelbos, Moerenburg, Het Leijpark en Stadsbos013. In Stadsbos013 heb je het routenetwerk 'de Zes van Tilburg’. Dit netwerk bestaat uit vijf routes (4 à 6 km) en wanneer je deze 5 aan elkaar koppelt, ontstaat de 6e route van 57 km. Je hebt de Reeshofroute, de Vijverroute, de Waranderoute, de Heideparkroute en de Amarantroute. Bekijk hier de routes en het aantal km’s.

Virtual Tilburg Ten Miles 
De 33e editie van de CZ Tilburg Ten Miles is vanwege het coronavirus verplaatst naar 2021. Omdat de organisatie het belangrijk vindt dat je blijft bewegen en dit jaar tóch kunt deelnemen, kun je meedoen aan de CZ Tilburg Ten Miles Challenge. Ren of wandel van 3 tot en met 9 september 2, 5, 10 of 16 km en verdien een virtuele medaille. Meld je via de website aan en trek je hardloopschoenen aan!

Hardloopverenigingen/ groepen in en rondom Tilburg
Naast het incidenteel hardlopen kun je er ook voor kiezen om bij een loopvereniging aan te sluiten. Er zijn in Tilburg een aantal verenigingen, zoals AV Attila en Tilburg Road Runners.Tilburg heeft ook een atletiekvereniging speciaal voor studenten: T.S.A.V. Parcival. Je kunt ook meedoen met de loopgroep Run4Fun Tilburg. Daarnaast kun je er voor kiezen om je aan te melden voor een hardloop cursus via hardlopenintilburg.nl. Kortom; loop mogelijkheden genoeg.

Weet jij nog een fijne plek in en rondom Tilburg waar je heerlijk kunt hardlopen? Of missen we een hardloopgroep? Laat het ons weten via sportmarketing@tilburg.nl 

Verder Lezen