Sport in Tilburg
»
»

Sport van de maand: watersport

03-8-2020 08:22:00

Sport van de maand: watersport

Elke maand staat er een sport centraal op Sport in Tilburg. In de maand augustus is dit watersport. Dit is een verzamelnaam voor die vormen van sport waarbij met een boot of (surf)plank gevaren wordt. Denk aan roeien, surfen, zeilen en suppen. En laat Tilburg (en omgeving) nu veel mogelijkheden hebben om watersport te beoefenen! Denk aan de Piushaven en het Wilhelminakanaal, maar ook het water bij de Beekse Bergen is ideaal voor diverse watersporten.

Roeien, kanovaren, zeilen, (kite)surfen, bodyboarden, waterskiën, suppen, kanopolo of wakeboarden, allemaal zijn het watersporten. Nu grenst Tilburg niet aan de zee, waardoor automatisch wat sporten afvallen, maar er zijn genoeg watersporten te beoefenen in onze stad. Zo kan er worden gesupt in de Piushaven, wordt de watersportbaan in het Wilhelminakanaal vaak gebruikt door roeiers, is het water bij de Beekse Bergen perfect voor windsurfen en ook kanovaren is populair op de Tilburgse wateren.  

Steeds populairder: Suppen
Een sport die de laatste jaren, en vooral ook in coronatijd, een grote opmars heeft gemaakt is Stand Up Paddleboarden, ofwel: SUPPEN. Logisch, want het is een makkelijke en toegankelijke buitensport, goed voor lichaam én geest. Met suppen gebruik je 95% van je spieren. Wil je ook aan je conditie werken, kun je een race supboard gebruiken. Suppen is een perfecte sport om alleen te beoefenen, maar je kunt ook met twee personen op een board.  

Watersport in de Piushaven
Wil je watersporten in Tilburg, dan hoef je niet ver te reizen. De Piushaven is de perfecte locatie om een (roei)bootje, kano of sup in het water te leggen. Heb je deze nu niet zelf, dan kun je die daar ook huren. Er zijn verschillende partijen die roeibootjes, kano's en supboards aanbieden.

Watersportverenigingen in en rondom Tilburg
Naast het incidenteel watersporten kun je er ook voor kiezen om bij een watersportvereniging te gaan. Er zijn in Tilburg twee bekende roeiverenigingen, TOR en studentenvereniging VIDAR. Zit je liever in een kano, meld je dan aan bij Kano Club Tilburg of Kanovereniging Oisterwijk, waar je ook kunt kajakken. Suppen kun je ook in verenigingsverband, bijvoorbeeld bij SUP Movonne of Windsurfclub Beekse Bergen. Bij beide verenigingen kun je tevens aan supyoga doen. Windsurfclub Beekse Bergen biedt daarnaast natuurlijk windsurfen aan. Ook kun je dit doen bij Windsurfvereniging Goirle. In Tilburg zit ook een zeilvereniging. Topti's leert kinderen zeilen op kleine zeilbootjes.

Bekijk hier alle watersportverenigingen in Tilburg.

Weet jij nog een fijne plek in en rondom Tilburg waar je een of diverse watersporten kunt beoefenen? Laat het ons weten via sportmarketing@tilburg.nl!

Verder Lezen