Sport in Tilburg
»
»

Sporter in Beeld #013: Barry Oude Weernink

18-4-2019 09:30:00

Sporter in Beeld #013: Barry Oude Weernink

sporter in beeld

In deze rubriek maak je kennis met verschillende sporters in Tilburg. Variërend van een zwemmer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. Vandaag staat Barry Oude Weernink  in de spotlights. Hij is oud marinier en fanatiek crossfitter. 

Barry heeft in zijn leven al veel aan fitness gedaan bij verschillende sportscholen. Maar de drive en het enthousiasme verdwenen na een tijdje telkens weer. Totdat hij bij CrossFit Nuldertien ging sporten. Nu gaat hij zodra hij ruimte heeft; zo'n 4 tot 5 keer per week doet hij aan crossfit.

Sporten op zee
Voordat Barry het crossfit ontdekte, deed hij aan fitness en boksen. Dat deed hij op zee. Hij werkte namelijk 6 jaar bij de Koninklijke Marine, als onderofficier verbindingsdienst. Hij stuurde een kleine groep matrozen aan en samen hielden ze zich met alle vormen van communicatie bezig aan boord. Sport was een belangrijk onderdeel van het werk. "Veel beweging kreeg je niet aan boord van een schip, dus je moest dit compenseren door veel te sporten".

Verslaafd aan CrossFit
Nadat hij de Marine verliet voor een baan elders, zocht hij een vorm van afleiding en een plek waar er een bepaalde manier van verbinding was. Door een vriend kwam hij bij CrossFit Nuldertien terecht en hij was meteen verslaafd. "Ik viel af en werd in een hoog tempo sterker. Daarnaast vond ik het 'community' gevoel en de diversiteit aan skills meteen heel tof. De groei die ik heb doorgemaakt bij CrossFit Nuldertien en het gevoel dat je samen vooruitgang boekt is nergens anders zo te vinden."
Wat Barry motiveert om te sporten is de constante drive die hij heeft om beter te worden. Dit heeft hij bij andere sporten nooit zo gehad. "Door de diversiteit aan skills en moves is er altijd wel iets te vinden waar je beter in kan worden of wat je nog niet helemaal kan. Je kunt je specialiseren in Olympic Weight lifting of hardlopen of juist beter of sneller worden in roeien of touwklimmen."

Wedstrijden
Verder doet Barry ook mee aan wedstrijden. Zo worden er in Tilburg diverse competities en fitnessevenementen georganiseerd, zoals de Njoya League en Brabant Throwdown. "Dit zijn laagdrempelige evenementen maar geven je een doel om naartoe te werken. De sfeer tijdens zo'n event is uitzonderlijk en ook het gevoel na het behalen van een mooie prestatie is geweldig."
Brabant Throwdown wordt voor het eerst georganiseerd en vindt volgende maand plaats op 25 en 26 mei. Er doen topatleten vanuit heel Nederland mee en iedereen kan zich inschrijven. Meer informatie vind je hier.  

Verder Lezen