Sport in Tilburg
»
»

Sporter in beeld #19: Dionne de Gouw

24-10-2019 16:38:00

Sporter in beeld #19: Dionne de Gouw

sporter in beeld

In deze rubriek staan verschillende sporters in Tilburg in de spotlights. Variërend van een voetballer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. Deze maand staat Dionne de Gouw in de spotlights. Dionne is hockeyster en speelt bij Were Di Tilburg in het tiende damesteam. Ze is ex-danseres en danste altijd op hoog niveau.  

De keuze voor hockey

Hockey is de sport van de maand, en daarom wordt er ook een hockeyster centraal gezet. Dionne hockeyt sinds haar 14e. Ze koos voor hockey, omdat het spel haar ontzettend aantrok en ze wilde ook graag een keer een teamsport uitproberen. De keuze voor Were Di was ook snel gemaakt. Haar nicht hockeyde hier al en ze vond dat er bij Were Di een goede sfeer hing. Dit alles gaf de doorslag om hier te gaan hockeyen. Ze vindt hockey nog steeds een super leuke sport, zowel op het veld als in de zaal.  

Hockeyzondagen

Dionne leeft echt naar de zondagen toe. Eerst lekker een wedstrijdje hockeyen en daarna de kantine in. Als je vraag wat ze leuk vindt aan hockey, antwoord ze met: ''Ik vind het spel echt heel gaaf, maar ik houd ook echt van winnen.'' Tijdens de wedstrijd, geeft ze hier ook alles voor. Ze staat op de positie centrale middenvelder, ook wel mid mid. ''Deze positie is redelijk gevarieerd en daarom volgens mij ideaal. Een centrale middenvelder moet veel ondersteuning bieden aan de aanval, maar moet ook vaak mee naar achteren. Ik vind het niet erg om veel te moeten lopen en hard te moeten werken voor de bal.'' Haar mooiste hockeymoment ooit is nog steeds haar allereerste goal. Deze maakte ze in de zaal en het was nog een wondergoal ook!   

Voor altijd Were Di 10 of ooit nog hogerop?

Ze heeft de eerste teams nooit gehaald. Buiten een avontuurtje bij Jong Dames 1 heeft ze altijd de wat lagere teams versterkt. Nu komt ze uit voor het tiende. Dit bevalt haar prima vanwege de leuke sfeer in de groep. ''Het is gewoon een ontzettend leuk team en ook de dames waarmee ik speel zijn stuk voor stuk super tof.'' Toch heeft Dionne nog wel ambities om wat hoger te spelen. ''Ik ben nu 19 jaar oud, dus ik ga het eerste team echt niet meer halen. Ik denk alleen wel dat ik wat hoger kan. Dit lijkt mij heel leuk en ik denk ook wel dat ik hiervoor ga werken.'' Dionne heeft ook een tijdje erover nagedacht om te stoppen met hockey. Dit is niet doorgegaan omdat ze verwachtte het hockey te erg te gaan missen. ''Iedereen heeft altijd een hekel aan de training. Zelfs dit vind ik echt niet erg om te doen. Als iedereen er gewoon is, vind ik het altijd helemaal prima.'' Mede daardoor heeft ze ook besloten om niet te stoppen.  

De derde helft bij R.K.S.V. Were Di

Ongeacht de uitslag na de eerste en tweede helft is er altijd wel tijd voor de derde helft. De derde helft staat voor gezelligheid in bijvoorbeeld de kantines na afloop van sportwedstrijden. Dionne speelt de derde helft niet bij haar hockeyclub Were Di Tilburg, maar bij voetbalvariant R.K.S.V. Were Di. ''Al mijn vrienden voetballen hier, en dat vind ik echt geweldig. Ik ga vaak na afloop van mijn eigen wedstrijd naar hun voetbalwedstrijd kijken en dan pakken we daarna samen een borrel. Iedereen kent elkaar in die kantine, dat maakt de derde helft daar zo leuk.'' Dionne haar vrienden spelen allemaal in hetzelfde vriendenteam. Dit team is toevallig ook het tiende team. ''Eigenlijk blijven alle spelers van dit team wel minimaal een uurtje hangen. Ook de vriendinnen van deze spelers zijn altijd van de partij. Op deze manier hebben we een flinke groep waarmee we iedere zondag lekker een drankje doen. Ieder op zijn eigen manier, de ene drinkt bijvoorbeeld maar  twee drankjes en is daarna weg, de ander sluit de kantine af en gaat daarna nog door in de stad. Zolang iedereen het maar gezellig heeft!''    

Dansen op topniveau

Dionne heeft meerdere sporten gedaan dan alleen hockey. Zoals eerder benoemd, danst ze al heel haar leven. Ze is hier wegens gebrek aan motivatie vorig jaar mee gestopt. Dit deed ze altijd wel op hoog niveau. ''Ik heb eigenlijk redelijk wat verschillende danssoorten beoefend. Op het einde waren het vooral de stijlen Jazz en Hiphop, maar ik heb bijvoorbeeld ook jarenlang op ballet gezeten. Ze is begonnen bij het Factorium, maar is later bij een andere dansschool gegaan, om daar in de wedstrijdgroep  te dansen. '' In het dansen zijn er geen 'eerste-' of 'tweede klasse'. Daar dans je gewoon grote wedstrijden/toernooien. De wedstrijden en trainingen bij Were Di 10 zijn natuurlijk geen topsport, maar die danswedstrijden waren wél echt op niveau.'' Al met al is Dionne te omschrijven als een gemotiveerde sporter. Ze hockeyt twee keer per week, namelijk één training en één wedstrijd. Ook gaat ze drie keer per week naar Basic-Fit. En het dansen heeft ze eigenlijk ook nog niet helemaal opgegeven, ze doet dit namelijk zo nu en dan nog steeds in de kroeg.      

Wij danken Dionne voor de medewerking en willen haar heel veel succes wensen met haar verdere hockeycarrière. We hopen dat ze haar ambities om een keer in een wat hoger team te spelen gaat behalen!  

Verder Lezen