Sport in Tilburg
»
»

Sporter in beeld #24: Dave Ansems

Op de foto staat Dave (midden) samen met eSporters Tim (links) en Sem (rechts)
30-4-2020 09:05:00
Op de foto staat Dave (midden) samen met eSporters Tim (links) en Sem (rechts)

Sporter in beeld #24: Dave Ansems

sporter in beeld

In deze rubriek maak je kennis met verschillende sporters uit Tilburg. Vandaag staat Dave Ansems in de spotlights. Dave houdt van sporten, zowel binnen als buiten. Hij is 6 jaar geleden een online gaming platform begonnen. “Van kleins af aan heb ik al veel interesse in gamen gehad. Jaren later heb ik mijn eigen bedrijf in eSports opgericht: Pro Players”.
 
Dave is geboren in Tilburg en bijna altijd in beweging. “Ik ben gemiddeld 3 x per week in de fitnessschool te vinden en speel 1 x per week een zaalvoetbalwedstrijd. Helaas is dit nu niet meer mogelijk door de Coronacrisis, dus nu doe ik thuis wat sportoefeningen en probeer ik geregeld buiten te hardlopen. Het leuke aan sporten is dat je weer je sociale contacten kunt zien en het is een vorm van ontspanning om uit de dagelijkse werkdruk te komen.”

Interesse voor eSports

Dave houdt dus van sporten, maar naast buiten sporten en in een zaal sporten, vond hij ook het ook altijd al leuk om achter zijn computer spellen te spelen. “Sinds ik klein was had ik al veel interesse in gamen. Ik was dan ook vaak achter de computer te vinden. Begin 2014 waren er nog maar weinig competitieve eSports toernooien dus zijn we deze zelf gaan organiseren: Pro Players was geboren. Inmiddels zijn we met Pro Players uitgegroeid tot het online gaming platform van Nederland. Ons doel is om gamers een podium te kunnen geven als ze presteren. Daarnaast ondersteunen wij als organisatie Willem II met het eSports gedeelte." In Nederland heb je de eDivise, waar elke Eredivisieclub aan deelneemt. De eDivisie is de officiële Nederlandse FIFA20 competitie.  “Met Pro Players organiseren we de gaming evenementen in het stadion, trainen we de Tilburgse eSporters, analyseren de wedstrijden en coachen de spelers op eDivisie wedstrijddagen."

eSports bij Willem II

Alle Eredivisieclubs hebben twee eSporters. Bij Willem II  zijn dit Sem van den Hoof en Tim Doleweerd. “Ik ken Sem sinds 2017 waarbij ik hem als deelnemer voor het eerst tegen kwam bij het eerste Willem II eSports scout toernooi.“ Sem is nu voor het tweede jaar op rij eSporter bij de Tilburgse voetbalclub. Men onderschat vaak hoe belangrijk het is dat eSporters fit zijn. Sem van den Hoof: “Als eSporter is het erg belangrijk om fit de studio in te komen, dus ik ga altijd op tijd naar bed op wedstrijddagen. Daarnaast zorg ik dat ik gezond eet en veel water drink. In de weekenden speel ik ook altijd Weekend League. Hierbij moet je 30 potjes spelen op de playstation, waar veel uren in gaan zitten. Als eSporter zit je natuurlijk veel, dus het is erg belangrijk om veel te bewegen zodat je ook fysiek fit blijft. Ook mede hierdoor zit je beter in je vel en kun je je beter concentreren bij belangrijke eSports wedstrijden.”

Net zoals alle andere sportwedstrijden in Nederland is ook de eDivisie momenteel stilgelegd. Gelukkig kunnen eSporters vanuit huis en online wel gewoon blijven trainen.

Finale eDivsie

Het leukste wat Dave tot nu toe heeft meegemaakt was de finale van de eDivise. “Met Willem II eSports bereikten we op 15 februari 2020 de finales van de eDivisie. Hierdoor mochten de Tilburgse eSporters spelen in AFAS Live voor 2000 bezoekers. Dat was een erg mooie ervaring voor zowel de eSporters als voor mij. 

We wensen Dave veel succes met zijn online gaming bedrijf en wensen Sem en Tim veel plezier en hopen dat de eDivisie volgend seizoen snel weer hervat wordt.  

Verder Lezen