Sport in Tilburg
»
»

Sporter in beeld #25: Jessie Hooning

18-6-2020 13:50:00

Sporter in beeld #25: Jessie Hooning

sporter in beeld

In deze rubriek maak je kennis met verschillende sporters in Tilburg. Variërend van een zwemmer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. Vandaag staat Jessie Hooning in de spotlights. Zij speelt al sinds jonge leeftijd hockey. En sinds een paar jaar heeft ze er een nieuwe passie bij: wielrennen. Een Tilburgse sporter die vooral ook de gezellige kant van sporten belangrijk vindt.  

Jessie hockeyt al vrijwel haar hele leven. "Ik hockey al bijna 25 jaar bij MHC Goirle, momenteel speel ik in het team DDB in de donderdagcompetitie. Hockey geeft ontspanning. Als ik samen met mijn vriendinnen op het hockeyveld sta, kan ik altijd mijn energie kwijt. Ik vind het teamgevoel erg fijn en het spel element. Ik wil graag winnen en kan niet heel goed tegen m’n verlies, wat m’n teamgenoten en de tegenstanders waarschijnlijk volmondig zullen bevestigen, haha. "  

Ontspannen in een mooie omgeving

"Daarnaast ben ik sinds een paar jaar aan het fietsen. Dat kwam eigenlijk toevallig tot stand. Eerst heb ik meerdere verwoede pogingen gedaan om bijvoorbeeld te gaan hardlopen. Behalve dat ik niet heel atletisch ben aangelegd en redelijk blessuregevoelig ben, vind ik hardlopen ook eigenlijk gewoon niet zo leuk. Een ander alternatief vond ik niet echt ergens in. Toen een paar jaar geleden mijn zus en zwager gingen kijken voor een wielrenfiets, ben ik mee gegaan en heb toen ook een fiets aangeschaft. Deze sport ligt me veel beter. Het fijne aan fietsen vind ik dat je in een relatief korte tijd veel van de omgeving ziet. Je kunt ook heel makkelijk beslissen om even een uurtje of twee te gaan fietsen want je bent van niemand afhankelijk. Ik ben geen fietser die wekelijks 100 kilometer fietst, het is bij mij echt recreatief. Meestal fiets ik een rondje tussen de 30 en 40 kilometer. Soms fiets ik wekelijks, soms een keer in de maand, en soms even niet. Wat dat betreft is het fijner om samen met iemand te fietsen; dan spreek je iets af en dan ‘moet’ je. En daarnaast is het ook gezellig om samen te fietsen.  

"Ik vind het heerlijk dat je de fiets kunt pakken en zo tussen de weilanden en bossen zit. Daarom geeft deze sport mij zoveel ontspanning. Tijdens het wielrennen maak ik mijn hoofd leeg en geniet ik van de rust en de vrijheid. Ik vind het ook vooral erg leuk dat ik op mooie plekken kom die ik normaal niet zo opzoek. " Qua routes ben ik redelijk eenkennig, ik ga niet gauw op de bonnefooi fietsen en fiets vaak rondjes die ik al ken. Ik heb niet echt een favoriete route, maar fiets wel graag langs het kanaal. Over het algemeen is de ondergrond daar fijn en er valt genoeg te zien op en in het water. "  

Mooiste en meeste bijzondere sportervaring

"Mijn leukste ervaring op het gebied van sporten was het kampioenschap met dames 5 een aantal jaar geleden. Maar mijn mooiste en meest bijzondere ervaring op sportgebied heeft toch wel vorig jaar plaatsgevonden. Sinds een aantal jaar wordt de Verbeeten Challenge georganiseerd, een lokaal sportief evenement om geld in te zamelen voor beter onderzoek naar kanker. Ik speelde al even met de gedachte om hieraan mee te doen en een team op te zetten om veel geld op te halen voor dit goede doel. Mijn moeder is behandeld bij het Verbeeten, maar heeft het niet gered. Ik wilde veel geld ophalen zodat anderen niet hetzelfde gemis zouden moeten voelen. En daarmee was team ‘Buitengewoon’ (een kleine knipoog naar de welbekende uitspraak van mijn opa) geboren.  

Het fijne aan dit evenement is dat iedereen hieraan mee kan doen, ongeacht welk niveau je sport. Ik ging bijvoorbeeld fietsen met twee anderen, de rest van het team heeft hardgelopen. Maar je kunt ook wandelen, skeeleren of bootcampen en er is een speciale Kids Challenge. Kortom: voor ieder wat wils. Ik zou de route van 65 kilometer fietsen, iets wat ik nog nooit had gedaan. Uiteindelijk is dat door een paar ‘kleine’ ommetjes een slordige 83 kilometer geworden. Een flinke tocht, maar het was het allemaal waard. We hadden met ons team Buitengewoon het meeste geld van alle teams opgehaald, en ik had individueel ook deze eervolle vermelding. En ondanks dat het toch echt om het geld ging en niet om het ‘winnen’, maakte me dit zó ontzettend trots. Helaas is de Verbeeten Challenge van dit jaar niet door gegaan in verband met Corona, maar volgend jaar doen we zeker weer mee. "

Wij wensen Jessie volgend jaar weer veel succes tijdens de Verbeeten Challenge. Ook wensen wij haar nog een gezellige hockey carrière en heel veel mooie, ontspannende routes op de fiets toe!  

Verder Lezen