Sport in Tilburg
»
»

Sporter in beeld #3: Urlayni, Jadey en Anne

09-3-2018 10:32:00

Sporter in beeld #3: Urlayni, Jadey en Anne

sporter in beeld

In deze nieuwe rubriek maak je kennis met verschillende sporters in Tilburg. Variërend van een zwemmer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. Vandaag staan 3 enthousiaste elfjarige meiden centraal: Urlayni, Jadey en Anna. Zij doen wekelijks mee met de Buurtsportactiviteit PLAY B-Buurt in de Reeshof, onder leiding van Buurtsportmedewerker Debby.

Hoe vaak sport je hier?
"Een keer in de week sporten we op dinsdag in de zaal in de Reeshof. Af en toe gaan we naar het gebouw van R-Newt en sporten we daar", aldus Urlayni.

Hoe ben je in contact gekomen met Buurtsport?
"Mijn broers kenden Debby al en deden regelmatig mee met Buurtsportactiviteiten. Mij leek dat ook wel leuk. En toen kwam Debby in de klas om iets te vertellen over Play. En dat leek me wel heel leuk!", aldus Urlayni. Ook Jadey en Anna zijn via school in contact gekomen met Buurtsport. Anna heeft ook een vriendin van een andere school overtuigd om mee te gaan, dus nu gaan ze samen.

Welke sport of spellen vind je het leukste om te doen?
Urlayni en Anna vinden voetbal het leukste om te doen. Maar alle 3 de meiden zijn het erover eens dat het leukste van Buurtsport is dat je verschillende spelletjes en sporten doet. Niet elke week dezelfde sport of spellen.

Waarom is Buurtsport leuk?
"Omdat er leuke meiden zijn. Veel van mijn school maar ook van andere scholen. Iedereen is heel aardig en we doen altijd leuke spellen. En we hebben altijd een leuk uitje. Zoals schaatsen of naar Rotterdam voor de spelletjesmiddag", aldus Jadey.

Heb je een heel bijzonder of leuk moment meegemaakt met Buurtsport?
Urlayni: "Het schaatsen dit jaar was wel heel leuk. Het was heel gezellig en we hebben veel gelachen omdat er wat meiden vielen."
Jadey vond vooral de middag in Rotterdam leuk. "Daar deden we dansen, basketbal, een blokkengooi spel. En er waren heel veel andere kinderen."
Anna komt meteen met iets heel anders: 'Het leukste moment vind ik als ik Debby af gooi met trefbal. Dat heb ik al een paar keer gedaan en dat is wel heel grappig!'

Verder Lezen