Sport in Tilburg
»
»

Sporter in beeld #5: Christ

30-5-2018 15:25:00

Sporter in beeld #5: Christ

sporter in beeld

In deze rubriek maak je kennis met verschillende sporters in Tilburg. Variërend van een zwemmer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. Vandaag leer je een wel heel bijzondere sporter kennen, die vorig jaar ondanks zijn beperking de CZ TTM 3,5 EM Wandeltocht uit liep.

Afgelopen zomer was de 30e editie van de Tilburg Ten Miles. Sinds enkele jaren wordt op zaterdag de CZ TTM 3,5 EM Wandeltocht gehouden, mede georganiseerd en gefaciliteerd door Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant. Een van de deelnemers afgelopen editie was Christ. Hij werd door begeleiders op zijn dagbesteding gewezen op de wandeltocht. Hij deed voor het eerst mee met de TTM, en liep de 3,5 mijl. Een hele prestatie, want Christ heeft een niet aangeboren hersenletsel. Voor de wandeltocht heeft hij getraind door onder begeleiding stukjes te lopen. Om half 11 startte hij, met zijn therapeut, aan de wandeltocht. Stapje voor stapje heeft hij deze tocht uitgelopen. En alléén gelopen. Er was de gehele tocht wel een rolstoel in de buurt om even in uit te rusten, maar hij wilde niet geduwd worden. Tegen 6 uur, toen de muziek al gestopt was, werd hij binnengehaald door supporters, begeleiders en cliënten van zijn dagbesteding, 'Sport- en Zorgatelier Oisterwijk'. Dat was volgens zijn begeleider het mooiste moment voor Christ.

Christ staat symbool voor alle deelnemers met een beperking die die afstand hebben gelopen en een topprestatie hebben geleverd.     


De TTM wandeltocht werd voor de 5e keer gehouden en dit jaar deed er een record aantal deelnemers aan mee, bijna 400. Deelnemers zijn mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met ouders/begeleiders van het speciaal onderwijs en ook bijvoorbeeld mensen met een chronische aandoening. Vaak doen er verschillende instanties met hun cliënten mee.

Verder Lezen