Sport in Tilburg
»
»

Sporter in beeld #6: Siem

29-6-2018 10:00:00

Sporter in beeld #6: Siem

sporter in beeld

In deze rubriek maak je kennis met verschillende sporters in Tilburg. Variërend van een voetballer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. Vandaag leer je een fanatiek zwemmertje kennen: Siem  is 6 jaar en druk bezig met het behalen van zijn zwemdiploma.   

Hoe vaak zwem je hier?
"Elke week heb ik twee keer zwemles bij Zwembad Reeshof. Dat is lekker dichtbij huis. Papa of mama en mijn broertje Loet gaan dan gezellig mee." Soms heeft Siem les van een badmeester en soms van een juf, dat wisselt per badje. "Ik zit al in badje 4 nu!" Hij is dus goed op weg voor zijn A-diploma.  

Welke zwemslag vind je het leukst of het moeilijkste?
"Ik vind de schoolslag heel leuk en die doen we ook heel vaak oefenen tijdens de les. De rugslag vind ik nog moeilijk soms. Met mooi weer ga ik graag vrij zwemmen en spelen in het water. Dan kan ik meteen extra oefenen. Ook op vakantie ga ik extra veel zwemmen. Er zijn speciale vakantie-zwemlessen waar ik aan mee ga doen."  

Waarom vind je zwemmen leuk?
"Het allerleukste is spelen in het water met veel speelgoed. Vooral als ik iets mag opduiken vanaf de bodem, daar ben ik heel goed in", aldus een trots en vrolijke Siem. "Nu moet ik gaan omkleden, want de zwemles begint zo."

Verder Lezen