Sport in Tilburg
»
»

Sporter in beeld: terugblik 2018

Sporter in beeld: terugblik 2018

sporter in beeld

Het afgelopen jaar zijn we gestart met een nieuwe rubriek: sporter in beeld. In deze rubriek staan verschillende sporters in Tilburg in de spotlights. Variërend van een voetballer, schaatser of hockeyer, of juist een deelnemer aan een hardloopevenement in Tilburg. We hebben het afgelopen jaar met heel wat sporters kennis gemaakt. Hieronder een kleine terugblik. En dan de prangende vraag, word jij onze nieuwe sporthero? Lees snel verder!

Van zwemmer tot wandelaar
Herinneren jullie onze kleine waterrat Siem nog? Siem volgt elke week zwemles bij Zwembad Reeshof. Maar ook Michelle zwemt graag. Door haar handicap kan ze niet veel sporten beoefenen, maar in het water is alles mogelijk. Daarom doet ze graag mee aan de Aqua-Bootcamplessen bij Recreatiebad Stappegoor. Julia van Dijk bevindt zich al vrijwel haar hele leven op het ijs. Ze is pas 12 jaar, maar werd dit jaar Gewestelijk Kampioen kunstschaatsen in Dordrecht. Een super knappe prestatie. Ook Christ stond dit jaar in de spotlights. Christ heeft een niet aangeboren hersenletsel. Voor de wandeltocht van de CZ Tilburg Ten Miles heeft hij getraind door onder begeleiding stukjes te lopen. Christ staat symbool voor alle deelnemers met een beperking die die afstand hebben gelopen en een topprestatie hebben geleverd.

Buurtsport en Tilburgs talent
In Tilburg is een team van buurtsportwerkers actief die in verschillende wijken leuke en sportieve activiteiten organiseert. Buurtsportwerkers laten jongeren kennismaken met een positieve vrijetijdsbesteding. Zowel Abdollah, Ilias, Muharrem als de meiden Urlayni, Jadey en Anna zijn actief betrokken bij de sportactiviteiten van Buurtsport. Abdollah Tribak is een Tilburgse jongen die dit jaar 4e werd op het wereldkampioenschap pannavoetbal in Denemarken. Hij voetbalde vroeger veel op straat en kwam zo in contact met Buurtsport. Ilias basketbalt al heel lang met veel passie op het basketbalveldje in zijn wijk. Hij is een bekende voor zijn buurtgenoten en het buurtsportteam in de wijk Groenewoud. Muharrem is een bokser met een bijzonder verhaal. Hij is geboren in Kosovo en is in 1998 naar Nederland gevlucht. Op 11-jarige leeftijd is hij zijn benen verloren tijdens de oorlog in Kosovo. Op straat is hij Debby (Buurtsportmedewerker) tegen het lijf gelopen. Door haar is hij gaan boksen, dit doet hij nu met veel passie en plezier. De 3 enthousiaste elfjarige meiden Urlayni, Jadey en Anna doen wekelijks mee met de Buurtsportactiviteit PLAY B-Buurt in de Reeshof.

In 2019 in de spotlights
Ben jij gek op sport, kom je uit Tilburg en vind je het leuk om over jouw sport te vertellen? Dan is dit echt iets voor jou! Wij zijn op zoek naar enthousiaste sporters voor de rubriek sporter in beeld. Het maakt niet uit of je een fanatieke topsporter bent of 1 keer per week een recreatieve sport beoefent. Ook de leeftijd of het type sport maakt niet uit. Sport in Tilburg moedigt Tilburgers aan om een leven lang te sporten en te bewegen. Met de verhalen uit deze rubriek willen wij Tilburgers inspireren om te sporten. Is dit iets voor jou, of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar sportmarketing@tilburg.nl met een korte omschrijving van jezelf en je sportactiviteiten. Wij zullen dan contact met je opnemen voor een (telefonisch) interview.

Verder Lezen