Sport in Tilburg
»
»
»

De Tilburgse Schaatsschool start samenwerking met de Sven Kramer Academy

De Tilburgse Schaatsschool start samenwerking met de Sven Kramer Academy

Tilburg, 30 augustus 2022 – De gemeente Tilburg start vanaf aankomend schaatsseizoen een samenwerking met de Sven Kramer Academy.  De Tilburgse Schaatsschool gaat vanaf dan verder onder de naam Sven Kramer Academy Tilburg. Door samen te werken wil de gemeente Tilburg nog meer jeugd en volwassenen kennis laten maken met de schaatssport.

De kick-off van de Sven Kramer Academy Tilburg vindt plaats tijdens de open dag van de Ireen Wüst IJsbaan. De open dag is op zaterdag 1 oktober 2022 en is voor iedereen gratis te bezoeken. Om 09.00 uur geeft Sven Kramer het officiële startschot. Tijdens deze feestelijke dag zijn er schaatsclinics en leuke activiteiten. De eerste 50 deelnemers van de lesreeks voor kinderen krijgen tijdens deze open dag een meet & greet met Sven Kramer.

Beweging en kennismaking met de schaatssport

De Tilburgse Schaatsschool is een initiatief van de gemeente Tilburg en is in 2014 opgericht om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met alle disciplines van de schaatssport. De schaatsschool biedt lessen voor kinderen en volwassenen op de Ireen Wüst IJsbaan. Tijdens de lessen komen de schaatssporten op verschillende niveaus aan bod. De visie van de Sven Kramer Academy is om jeugd en volwassenen te stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage te leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport.  

Een samenwerking tussen beide partijen is daarom volgens John van Heeswijk, teamleider Ireen Wüst IJsbaan, een logische stap: “Beide organisaties hebben als doel om meer mensen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren voor de schaatssport. Momenteel bieden wij een gevarieerd schaatsprogramma aan wat wellicht in de toekomst ook in de rest van Nederland aangeboden kan worden. Zo kunnen we samen werken aan de verbetering van schaatslessen in heel Nederland.”  

Inschrijven schaatslessen

Sven Kramer Academy Tilburg start begin oktober met nieuwe schaatslessen voor volwassenen en kinderen. Er zijn verschillende niveaus. Een lesreeks bestaat uit 9 lessen. Inschrijven voor schaatslessen is mogelijk via de webshop. De eerste 50 kinderen die zich inschrijven vóór 25 september worden tijdens de open dag op 1 oktober uitgenodigd voor een meet & greet met Sven Kramer. Onder de volwassenen die zich inschrijven vóór 25 september wordt één jaarabonnement recreatief schaatsen op de Ireen Wüst IJsbaan verloot.

Verder Lezen