Sport in Tilburg
»
»

Talenten ontwikkelen zich met de cursus CityTrainer Urban

Foto: Roos Pierson Fotografie
01-6-2022 00:00:00
Foto: Roos Pierson Fotografie

Talenten ontwikkelen zich met de cursus CityTrainer Urban

De CityTrainer cursus is een bekend begrip in Tilburg. Voor volwassenen en jongeren wordt elk jaar deze cursus aangeboden, met als doel dat ze skills leren om zelf een sportactiviteit op te gaan zetten of begeleiden. Daarnaast ontwikkelen ze vooral ook zichzelf als persoon en leren ze bijvoorbeeld presenteren en netwerken. Door het succes van deze cursus en de groeiende populariteit van urban sports en culture is er een pilot gestart voor CityTrainer Urban. De deelnemers worden tools en netwerk aangereikt zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en een volgende stap kunnen zetten richting het realiseren van hun droom. Op woensdag 8 juni is de certificaatuitreiking voor alle Tilburgse Citytrainers in 2021/2022. De Urban Citytrainers verzorgen elk een showcase waarmee zij hun talent op podium laten zien. 

Gastlessen en workshops

Zeven deelnemers zijn in maart gestart met de cursus Citytrainer Urban. Iedere deelnemer heeft zijn eigen discipline binnen de urban scene: van rap tot drums en van inline skating tot calisthenics. Tijdens de zeven bijeenkomsten, die inmiddels achter de rug zijn, stonden verschillende thema’s centraal. Denk aan presenteren, pitchen, samenwerken, evenementen organiseren en feedback geven en ontvangen. Regelmatig zijn de jongeren op pad gegaan om te leren van Tilburgse partners in de Urban scene. Er werden bijvoorbeeld gastlessen gegeven over projectfinanciering en personal branding. Door inbreng van de deelnemers zelf sloot GoBritain zich vervolgens aan als merchandise partner. Daarnaast werden verschillende disciplines van de cursisten ingezet tijdens de bijeenkomsten: zo gaven ze afwisselend workshops tijdens een werkveldbezoek, bijvoorbeeld een drukworkshop bij het bezoek aan Factorium.

Praktijkervaring

Nu de theoriebijeenkomsten zijn afgelopen gaan de deelnemers de praktijk in. Op basis van hun interesses en leerdoelen, zoals evenementen organiseren, produceren of workshops geven, worden ze gematcht met bepaalde organisaties waar ze ervaring kunnen opdoen. Hiervoor is een indrukwekkend netwerk opgezet met ‘praktijkpartners’ zoals 013, R-NEWT, Aquila Movement, Buurtsport en Dock Zuid.

Certificaatuitreiking

Op woensdag 8 juni ontvangen alle Tilburgse Citytrainers die de cursus succesvol hebben afgerond hun certificaat. Tijdens deze uitreiking verzorgen de Urban Citytrainers een showcase om hun talent te laten zien. 

Benieuwd naar deze certificaatuitreiking of meer informatie over CityTrainer Urban? Volg @citytrainertilburg of @urbanambtenaar op instagram. 

Verder Lezen