Sport in Tilburg
»
»

Tilburg organiseert eigen @home Koningsspelen

Tilburg organiseert eigen @home Koningsspelen

Op vrijdag 17 april worden de Tilburgse @home Koningsspelen georganiseerd. Een alternatieve invulling van de nationale Koningsspelen, die dit jaar niet door gaan in verband met de uitbraak van het Coronavirus. Beweegteam Onderwijs van Sportbedrijf Tilburg organiseert alsnog een sport- en speldag, maar dan vanuit huis. Met de Tilburgse @home Koningsspelen willen de gymdocenten alle kinderen en ouders thuis in beweging krijgen.

Elk jaar vinden voorafgaand aan Koningsdag de Koningsspelen plaats op basisscholen in heel Nederland. Dit jaar gaat deze dag niet door, omdat scholen dicht zijn. Maar de Tilburgse gymdocenten van Beweegteam Onderwijs, wilden deze dag toch aanpakken om hun leerlingen in beweging te krijgen. Daarom hebben ze de Tilburgse @home Koningsspelen bedacht. Een sportochtend vanuit huis voor kinderen en hun ouders. Uitleg van deze sportdag is hieronder te vinden in pdf, bij sommige scholen wordt het toegevoegd bij de weektaak. Deze dag bestaat uit diverse ludieke beweegopdrachten en spelletjes, die kinderen en ouders in en rondom het huis kunnen doen. Denk hierbij aan touwtrekken, wc-rol mikken en verspringen.

De Koningsspelen is voor basisscholen het sportevenement van het jaar. Om toch een beetje het ‘Koningsspelen gevoel’ te krijgen zijn de Tilburgse @home Koningsspelen bedacht. Gymdocent en initiatiefneemster Nour van den Hout: "Wij missen het enorm om de kinderen te zien genieten tijdens de officiële Koningsspelen. Daarom is het idee ontstaan om toch een sportieve ochtend te organiseren. Ik kreeg vanuit Basisschool D’n Hazennest de vraag of ik iets kon verzinnen als vervangende activiteit. Na 2 dagen ligt er nu een document klaar voor bijna alle basisschoolleerlingen uit Tilburg. Hoe mooi is het dat we op deze manier toch nog samen kunnen sporten?!"

Openingsdans
Voorgaande jaren kondigde Kinderen voor Kinderen een paar weken voor de landelijke Koningsspelen de Koningsspelen dans aan, inclusief instructievideo's voor de leerlingen om alvast te oefenen. Om deze traditie dit jaar gewoon voort te zetten, hebben de gymdocenten zelf een Tilburgse @home Koningsspelen dans bedacht. Hierboven is deze dans te zien. Deze week wordt er elke dag een instructievideo geplaatst zodat kinderen thuis kunnen oefenen. Op vrijdag 17 april voeren de gymdocenten deze dans dan om 10 uur live via deze facebookpagina uit, als startsein voor de Tilburgse @home Koningsspelen. Daarbij wordt iedereen gestimuleerd om gezamenlijk thuis met hen mee te doen. Heel Tilburg in beweging!

Verder Lezen
Download