Sport in Tilburg
»
»

Tilburgse gymdocenten dagen kids uit voor de beweegchallenge!

Tilburgse gymdocenten dagen kids uit voor de beweegchallenge!

Sinds maandag 16 maart zijn de scholen in Nederland gesloten. Door ouders wordt er nu thuis les gegeven, maar verder hangen de kinderen op de bank.... Nee, natuurlijk niet! Lekker bewegen met de gymdocent, ook vanuit huis. De juffen en meesters van de Tilburgse basisscholen uit het Beweegteam Onderwijs zijn beweegchallenges begonnen. Een sportieve uitdaging om samen met de kinderen in beweging te blijven. 

Beweegalfabet
Elk middag komt er een nieuw filmpje met een kennisvraag over sport. Het is de bedoeling om het antwoord te spellen door door het onderstaande beweegalfabet uit te beelden. In het instructiefilmpje zijn de bewegingen uitgelegd. Laat in een reactie het antwoord op de kennisvraag weten door middel van een filmpje. De vragen worden op de Facebook en Instagram pagina van het Beweegteam Onderwijs geplaatst.

Nog meer challenges
Naast het beweegalfabet zijn er dagelijks verschillende beweegchallenges. Allerlei spelideeën komen voorbij zoals een plankchallenge met wc-rollen. Grappige beweegspellen die je kunt doen met het hele gezin. Deel jouw filmpje met de hashtag #tilburgbeweegtbinnen. 

En weet je wat nou zo leuk is? Ook ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's kunnen de challenges meedoen. Volg het beweegteam op Facebook en Instagram en beweeg mee! 

Verder Lezen

Uitleg van het beweegalfabet

Sportbedrijf Tilburg