Sport in Tilburg
»
»

Tilburgse week voor de gezonde jeugd

06-4-2019 09:53:00

Tilburgse week voor de gezonde jeugd

In de week van 8 tot en met 13 april staan verschillende activiteiten in de spotlights in het kader van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Tijdens deze week is er extra aandacht voor een gezonde omgeving voor de jeugd. Meer bewegen en gezond leven is goed voor lijf en leden.  Jongeren  moeten kunnen opgroeien in een wereld waarin gezonde keuzes normaal zijn.

Tijdens de week voor de gezonde jeugd vinden er allerlei activiteiten plaats. Zo zaaien de organisaties van kindercrèche Noord, Zuid, Reeshoeve en Sterre-kinderopvang Krisj Krasj Kresj zelf moestuinen in. Dit gebeurt vanuit het project Smakelijke moestuinen (www.smakelijkemoestuinen.nl). Er zijn kookworkshops voor kinderen als naschoolse activiteit. Bij basisschool De Zuidwester wordt een  watertap geopend. Op 31 scholen zijn er koningsspelen, voorafgegaan door een koningsontbijt. R-newt(kids) organiseert wijkactiviteiten en SBO Noorderlicht ontvangt een vignet voor gezonde school. De Wandel4daagse van Tilburg Noord vindt plaats van  8 t/m 11 april.

Mensen van het sportstimuleringsteam van het Sportbedrijf zijn belangrijke ambassadeurs. Zij werken direct met de doelgroep en stimuleren kinderen om gezonde keuzes te maken. Een andere belangrijke succesfactor is de samenwerking tussen de gemeente en andere partijen in de stad. De GGD, T-primair, SBkinderopvang, ContourdeTwern en het Sportbedrijf stemmen regelmatig af op welke manier gezond gedrag is te stimuleren. Deze integrale aanpak werpt zijn vruchten af.

Het resultaat is te zien via de factsheet van JOGG. Op social media is meer te vinden over de week van de gezonde jeugd via  #gezondejeugdTilburg.  

Verder Lezen