Sport in Tilburg
»
»

Try Out Sports gaat weer van start: inschrijving geopend!

15-9-2020 13:05:00

Try Out Sports gaat weer van start: inschrijving geopend!

Zit je op de basisschool en wil je een keer een nieuwe sport uitproberen, zoals handbal, hockey, freerunning of juist breakdance? Binnenkort start de inschrijving voor Try-Out Sports (TOS). Hiermee kunnen kinderen uit groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs nieuwe sporten ontdekken. Je kunt maximaal 3 leuke, nieuwe sporten uitproberen zonder meteen lid te worden. Ook dit jaar is er weer een groot aanbod waaruit gekozen kan worden, bekijk dit aanbod hier. 
Online inschrijven kan vanaf maandag 28 september tot zondag 18 oktober.

Try Out Sports
Try Out Sports is een programma waar basisschoolleerlingen van 58 scholen de kans krijgen nieuwe sporten uit te proberen bij een of meerdere Tilburgse sportclubs of organisaties. Elk jaar doen er ongeveer 12.000 kinderen mee. Kinderen kunnen meerdere sporten kiezen en de meeste sporten bieden enkele lessen of trainingen aan die ze kunnen volgen. 

Sinds vorig jaar is het een onderdeel van Try Out Tilburg. Op deze website wordt zowel het aanbod van Try Out Sports als Try Out Cultuur getoond en er kan meteen worden ingeschreven. Het doel van deze programma's is kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten in de gemeente Tilburg, zonder meteen lid te hoeven worden. Hierdoor kunnen kinderen zich eerst rustig oriënteren op de sportieve/culturele 'markt' en zo hun talenten ontdekken. 

Inschrijven voor Try Out Sports kan vanaf maandag 28 september tot zondag 18 oktober.

Kies je (favoriete) sport!  
In Tilburg vinden wij het belangrijk dat iedereen kan sporten. Voetbal, hockey, noem maar op. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je gezondheid en conditie, maar het zorgt er ook voor dat je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leert kennen. En wie wil dat nou niet? Veel kinderen zijn al lid van een sportvereniging, maar misschien lijkt het je leuk om eens iets anders te proberen. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om te kunnen boogschieten? Of klimmen? Of wil je juist leren boksen of breakdancen? Via Try Out Tilburg kun je op een leuke en goedkope manier kennismaken met veel verschillende sporten. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Dus kijk maar snel en schrijf je in, al het aanbod is te vinden op deze mooie website!  

Rolph Dols
Wethouder Sport

Verder Lezen