Sport in Tilburg
»
»

Uitbreiding aanbod Tilburgse zwembaden

Uitbreiding aanbod Tilburgse zwembaden

Vanaf maandag 18 mei zijn de zwembaden in Tilburg deels weer open. De zwembaden gaan stapsgewijs terug naar de reguliere programmering. Openstelling van de baden gebeurt met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol 'Veilig zwemmen in Coronatijd'. De Tilburgse zwembaden zijn open voor Aqua-Fitness, banenzwemmen en zwemles ABC voor kinderen. Daarnaast is Recreatiebad Stappegoor op bepaalde dagen open voor familiezwemmen. Het buitenbad van Stappegoor is ook af te huren voor besloten groepen kinderen. Vanaf 15 juni wordt ook Aqua-Vitaal en het baby-peuter uurtje weer aangeboden bij Recreatiebad Stappegoor. 

De aangepaste programmering is op de website te vinden. Je dient vooraf een plek te reserveren op een vast tijdsblok voor de verschillende zwemactiviteiten. Het is mogelijk om zowel online als telefonisch te reserveren. Badenkaarten en abonnementen zijn voorlopig nog niet geldig. De geldigheid van deze kaarten wordt verlengd. Ook mensen met de Meedoenregeling kunnen weer met hun abonnement komen zwemmen. De komende periode komt er een uitbreiding van zwemactiviteiten, mits het coronavirus onder controle blijft.

Recreatief zwemmen Recreatiebad Stappegoor
Momenteel zijn het buitenbad en binnenbad open voor familiezwemmen. Het Sportbedrijf Tilburg houdt constant in de gaten hoe het gaat en evalueert dit. Wanneer verdere openstelling voor recreatief zwemmen volgens de richtlijnen mogelijk is, wordt dit via de website gecommuniceerd.

Aqua-Vitaal en baby-peuter uurtje
Vanaf maandag 15 juni wordt het zwemaanbod uitgebreid met de activiteiten Aqua-Vitaal en het baby-peuter uurtje. Allebei de lessen zullen uitsluitend bij Recreatiebad Stappegoor plaatsvinden. Het baby-peuter uurtje zal vooralsnog 45 minuten duren. Let op; de baby-peuter zwemlessen gaan vooralsnog niet door. 

Overige begeleide lessen
Het streven is om vanaf maandag 24 augustus alle overige begeleide lessen op te pakken. Hierbij gaat het om alle zwemlessen en alle doelgroep lessen.

Telefonische bereikbaarheid
De zwembaden zijn op doordeweekse dagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur. Dit betekent dat het uitsluitend mogelijk is om binnen deze tijden een plek te reserveren. Het kan ook voorkomen dat het druk is en het overdag daarom lastig is om een receptioniste te spreken. Probeer het dan op een later moment nog eens.

  • Recreatiebad Stappegoor: 013 - 532 59 00
  • Zwembad Reeshof: 013 - 532 58 58
  • Sportcomplex Drieburcht: 013 - 751 67 00

Aanpassingen rondom zwemactiviteiten
Er wordt een maximum aantal bezoekers per activiteit toegelaten en er zit ruimte tussen verschillende tijdsblokken. Alle bezoekers dienen thuis badkleding aan te trekken. De ‘overkleding’ dien je in een zelf meegenomen tas neer te zetten op een aangewezen plek. De kluisjes kunnen niet worden gebruikt; laat waardevolle spullen thuis. Na het zwemmen is er de mogelijkheid om in de kleedruimtes om te kleden. Douchen is niet mogelijk. Ga thuis naar de wc zodat er zo min mogelijk gebruikt wordt gemaakt van het toilet in de accommodaties. Dit kan alleen bij hoge uitzondering. De routing in alle gebouwen is duidelijk aangegeven. Bij de Aqua-Fitness, Aqua-Vitaal lessen en het banenzwemmen wordt niet met materialen gezwommen.  

Meer informatie
De huidige programmering geldt t/m zondag 12 juli. Kijk voor de exacte tijden op de website bij openingstijden. Houd voor verdere actuele berichtgeving de website www.sportintilburg.nl en de social media kanalen in de gaten. Voor vragen kun je een mail sturen naar secretariaat.sport@tilburg.nl.

Verder Lezen

Richtlijnen zwemmen in de Tilburgse zwembaden

Sportbedrijf Tilburg