Sport in Tilburg
»
»
»

Uitbreiding opties om zwemkaartje te kopen

Uitbreiding opties om zwemkaartje te kopen

Vanaf maandag 18 mei zijn de zwembaden in Tilburg deels weer open. De Tilburgse zwembaden gaan stapsgewijs terug naar de reguliere programmering. De zwembaden zijn open voor zwemlessen ABC voor kinderen, banenzwemmen en Aqua-Fitness lessen. Ook het buitenbad van Stappegoor is op speciale dagen en tijdsblokken open voor familiezwemmen en af te huren voor besloten groepen kinderen. Openstelling van de baden gebeurt met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol 'Veilig zwemmen in Coronatijd'. In de eerste weken was het uitsluitend mogelijk om online een kaartje te kopen. Vanaf dinsdag 2 juni komt er een uitbreiding aan opties om een kaartje te kopen. Het is mogelijk om telefonisch een plekje te reserveren voor bezoekers die niet online een kaartje kunnen kopen. Klanten kunnen via de Meedoenregeling weer komen zwemmen, en 65-plussers kunnen gebruikmaken van hun 65+-pas.

Vooraf een plek reserveren
De programmering is op de website te vinden. Je dient vooraf een plek te reserveren op een vast tijdsblok. Dit kan online via onze webshop. Badenkaarten en abonnementen zijn voorlopig nog niet geldig. De geldigheid van deze kaarten wordt verlengd. Bezoekers kunnen maximaal 1 kaartje per persoon online kopen. Voor sommige bezoekers is online reserveren geen optie, daarom is het vanaf 2 juni mogelijk om telefonisch een plek te reserveren. Het is mogelijk om maximaal 1 week vooraf een kaartje voor een bepaalde activiteit te kopen. Let op; als je 2 blokken banenzwemmen achter elkaar reserveert, dien je het zwembad eerst te verlaten en daarna weer via de juiste routing te komen.  

Meedoenregeling
Klanten met een abonnement via de Meedoenregeling die op 1 maart 2020 nog geldig was, kunnen vanaf dinsdag 2 juni ook op vertoon van hun abonnement komen zwemmen. Zij dienen vooraf telefonisch een plek te reserveren en bij aankomst zich te melden bij de receptie. Klanten met een geldige 10 badenkaart banenzwemmen of een banenzwem jaarabonnement kunnen hun abonnement gebruik tijdens banenzwemmen. SoZa klanten met een geldig SoZa recreatief 13 weken of recreatief jaarabonnement kunnen het abonnement gebruiken tijdens het familiezwemmen bij Recreatiebad Stappegoor. 

65+-pas
Ook voor de 65-plussers bestaat de mogelijkheid om met hun 65+-pas een kaartje tegen kortingstarief te kopen. Zij dienen vooraf telefonisch te reserveren en bij de receptie het kaartje te betalen. Dit kan uitsluitend met pin.

Telefonische bereikbaarheid
De zwembaden zijn op doordeweekse dagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur. Dit betekent dat het uitsluitend mogelijk is om binnen deze tijden een plek te reserveren. Het kan ook voorkomen dat het druk is en het overdag daarom lastig is om een receptioniste te spreken. Probeer het dan op een later moment nog eens.

  • Recreatiebad Stappegoor: 013 - 532 59 00
  • Zwembad Reeshof: 013 - 532 58 58
  • Sportcomplex Drieburcht: 013 - 751 67 00

Aanpassingen rondom zwemactiviteiten
Er wordt een maximum aantal bezoekers per activiteit toegelaten en er zit ruimte tussen verschillende tijdsblokken. Alle bezoekers dienen thuis badkleding aan te trekken en (vooraf en na afloop) thuis te douchen. De ‘overkleding’ dien je in een zelf meegenomen tas neer te zetten op een aangewezen plek. De kluisjes kunnen niet worden gebruikt; laat waardevolle spullen thuis. Na het zwemmen is er de mogelijkheid om in de kleedruimtes om te kleden. Ga thuis naar de wc zodat er zo min mogelijk gebruikt wordt gemaakt van het toilet in de accommodaties. Dit kan alleen bij hoge uitzondering. De routing in alle gebouwen is duidelijk aangegeven. Bij de Aqua-Fitness lessen en het banenzwemmen wordt niet met materialen gezwommen.  

Meer informatie
De huidige programmering geldt t/m zondag 14 juni. Kijk voor de exacte tijden op de website bij openingstijden. Houd voor verdere actuele berichtgeving de website www.sportintilburg.nl en de social media kanalen in de gaten. Voor vragen kun je een mail sturen naar secretariaat.sport@tilburg.nl.

Verder Lezen

Richtlijnen zwemmen in de Tilburgse zwembaden

Sportbedrijf Tilburg