Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: ledenbinding bij A.V. Attila

Fotograaf: Jimmy Cailly
20-9-2019 14:49:00
Fotograaf: Jimmy Cailly

Vereniging in de schijnwerpers: ledenbinding bij A.V. Attila

vereniging in de schijnwerpers

De vereniging van deze maand is A.V. Attila. De sportvereniging is ontstaan in april 1974, uit een fusie tussen gymnastiekverenigingen Kunst & Kracht en Volt. Inmiddels is Attila uitgegroeid tot een van de grootste atletiekverenigingen van Nederland, met verschillende (ex-)leden die op zowel nationaal als internationaal niveau goed presteren of hebben gepresteerd. De komende maanden worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor hun leden.  Zo staan er een Verenigingsdag en een Vrijwilligersmiddag op het programma. Dit alles om de leden van Attila met elkaar te verbinden. Wij spraken met Jeroen Simons, Tijs van Erve, Koen van Erve en Alain Bettonviel; allemaal al meer dan 20 jaar lid van de vereniging.  

Verenigingsdag

De Verenigingsdag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het doel van deze dag is, naast het sportieve deel, de binding tussen de leden en club te versterken. Voorheen had Attila jaarlijks clubkampioenschappen. Dit waren baanwedstrijden, waarbij onderdelen zoals Nordic Walking niet aan bod kwamen. Hierdoor konden niet alle leden meedoen aan de clubkampioenschappen. Vandaar dat de Verenigingsdag een initiatief is voor alle leden, waar ieder lid en iedere vrijwilliger bij kan zijn. Ook luistert Attila bij de organisatie van deze dag goed naar haar leden. Het bleek namelijk dat hardlopers op deze dag bijvoorbeeld veel meer behoefte hadden aan een cursus poolstokspringen dan aan een hardloopwedstrijd.

Vrijwilligersmiddag

Een ander initiatief is de Vrijwilligersmiddag. Dit idee is ontstaan uit een kerstkaartenactie. Twee jaar geleden zijn er namens Attila kerstkaarten verstuurd naar de vrijwilligers. Maar vrijwilligers verdienen eigenlijk meer dan alleen een kerstkaart. Ondanks een beperkt budget, hebben enkele leden hun handen uit de mouwen gestoken en dit initiatief helemaal zelf opgepakt. Zo ontstond de Vrijwilligersmiddag.  Dit was vorig jaar een groot succes en wordt daarom voor de tweede keer georganiseerd. Of je nou één keer een bardienst hebt gedraaid, of dag en nacht klaarstaat voor de vereniging; je wordt gewaardeerd en dus ben je uitgenodigd. Dit alles staat ook in verband met de toekomstvisie die bij Attila heerst, namelijk Attila 2025. Attila is een levende vereniging met veel fanatieke leden en potentie. In 2025 is het de bedoeling dat de club nóg meer door de leden gedragen wordt. Dit heeft te maken met het vragen aan leden om hun steentje bij te dragen. Het verschil is sinds het ontstaan van de visie al zichtbaar. Leden hebben op dit moment meer het gevoel dat ze ergens terecht kunnen voor hulp en tonen zelf ook al meer initiatief in bijvoorbeeld het oppakken van organiserende taken. Voor een beter beeld van de visie Attila 2025 kun je terecht op de website. 

Kortom, Attila is druk bezig met het realiseren van een toekomstbeeld, waarin ieder lid zijn steentje bijdraagt aan de vereniging en waar ieder lid zichzelf ook écht verbonden voelt met de vereniging. Door het organiseren van leuke activiteiten en het laten zien dat men er niet alleen voor staat, zijn de eerste stappen genomen. Sportbedrijf Tilburg wenst A.V. Attila veel succes met het voortzetten van deze toekomstvisie!

Verder Lezen