Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: een groot internationaal G-damestoernooi bij SVG

Vereniging in de schijnwerpers: een groot internationaal G-damestoernooi bij SVG

vereniging in de schijnwerpers

In 2019 bestaat het G-voetbal bij SVG 25 jaar. Dat is op zichzelf al bijzonder, maar SVG doet er nog een schepje boven op. Op 24, 25 en 26 mei 2019 organiseert SVG een groot internationaal G-damestoernooi. Het is voor het eerst dat een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. SVG is hiervoor uitgenodigd door de UEFA en voorgedragen door Special Olympics Nederland.

Als eerste van Nederland een dames G-elftal

Bij SVG zijn ze bijzonder trots op hun eigen G-afdeling. Er zijn meerdere teams die elke week training hebben en op zaterdag een wedstrijd spelen. Al jaren genieten deze jongens en meiden van een heerlijk potje voetbal. Daarnaast hebben ze op zowel nationale als internationale toernooien mooie resultaten geboekt. SVG is de eerste vereniging in Nederland met een G-damesteam dat mee gaat doen aan de normale competitie.

Het internationaal G-damestoernooi
Dit toernooi wordt georganiseerd door Special Olympics Europe op verzoek van de UEFA. Er gaan tussen de 10 en de 15 teams deelnemen aan dit toernooi. Vanuit SVG zijn er 5 vrijwilligers hard aan het werk om samen met Special Olympics Europe een prachtig evenement weg te zetten. SVG verwacht tijdens het toernooi ongeveer 500 man op de been te brengen en pakken het zeer officieel aan met onder andere een ceremonie, vlaggen en de Flame of Hope die drie dagen brandt. Op vrijdagavond is de opening van het toernooi. Op zaterdag zullen er divisie wedstrijden gespeeld worden. Dan wordt er gekeken naar wat voor niveau een team heeft en dan worden op zondag de finalewedstrijden gespeeld. Op deze manier speelt iedereen op zijn eigen niveau tegen gelijkwaardige tegenstanders. Zaterdagavond is er een feestavond voor alle teams. Zo kan iedereen in een ontspannen sfeer kennismaken met andere speelsters.

Soccer Fun Plaza
Er wordt naast het toernooi ook door studenten van de opleiding ROC Sport en Bewegen een Soccer Fun Plaza georganiseerd. Er komen verschillende voetbalspelletjes waar iedereen aan mee kan doen. Bezoekers kunnen hier ook door een demonstratie kennismaken met de sport Bocce. Deze sport lijkt veel op jeu de boules en bowls maar is speciaal aangepast voor mensen met een handicap.

Het doel van dit toernooi is door middel van voldoende publiciteit verenigingen aan te sporen tot het oprichten van een G-damesteam, dat uiteindelijk resulteert tot een volwaardige G-damesvoetbal afdeling in Nederland. De huidige situatie van de G-voetbalteams is altijd in gemengde teams. Dit levert vaak wel praktische problemen op. Daarnaast zal dit toernooi in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen samenwerkingen aangaan met sociale partners en stichtingen zoals prospects@work en stichting 22q11.

Wij wensen SVG veel succes en vooral veel plezier met dit toernooi! 

Verder Lezen