Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: MHCBE start met walking hockey

Foto: Bjorn Martens
18-1-2022 14:35:00
Foto: Bjorn Martens

Vereniging in de schijnwerpers: MHCBE start met walking hockey

vereniging in de schijnwerpers

Een leven lang hockey?! Dat is het doel van Mixed Hockey Club Berkel-Enschot (MHCBE), de vereniging die deze keer in de schijnwerpers staat. De vereniging wil aan de slag gaan met walking hockey. Een nieuwe vorm van hockey waarbij ouderen en oud-leden betrokken worden of blijven bij de club. En er zijn meer voordelen. Hierover wordt gesproken met Harold de Baar, sinds enkele jaren voorzitter van de club en nu 8 seizoenen trainer coach van Dames 2.

“Mensen willen graag blijven sporten & bewegen. Helaas zien we ook binnen onze club dat leden toch stoppen wanneer ze niet meer vol mee kunnen doen. Wanneer de wedstrijden met 10-0 verloren worden en je steeds last krijgt van blessures gaat de lol er wel een beetje af.
Maar het is heel goed mogelijk dat je nog niet wil stoppen met het gezellig in groepsverband hockeyen. Daarom vinden wij het als club van belang om Walking hockey aan te gaan bieden.”

Betrokkenheid

MHCBE wil van waarde zijn voor Berkel-Enschot. Maatschappelijk betrokken zijn bij de omgeving. Een leven lang hockey past daarbij. De ‘hockeydichtheid’ is hoog in Berkel- Enschot. Mensen zijn lid of zijn vroeger lid geweest. Daarmee vervult de club ook echt een sociale functie. “Dat willen we graag verder versterken. We doen het echt samen als club en gemeenschap.” Door met walking hockey te starten kan de club ook het sociale samenzijn bieden: het drankje na afloop, de ontmoeting en het samenzijn van leden en mensen uit Berkel-Enschot en omgeving.

Walking hockey

Bij enkele hockey verenigingen in Nederland wordt walking hockey al aangeboden en meerdere clubs overwegen het aan te gaan bieden. Het is een hockeyspel in aangepaste vorm met een geringer aantal spelers per team zonder keeper waarbij rennen en slaan niet toegestaan is. Maar wel met veel plezier en lekker bewegen. Walking hockey blijkt voor de club om meerdere redenen interessant: het past bij de ambitie, overdag is er ruimte wat betreft de velden en het clubhuis en bovendien kunnen hiermee ook oud-leden op een nieuwe manier betrokken worden.

Begeleiden

Maar je start niet zomaar met deze nieuwe vorm van hockey. We willen het wel verantwoord aanpakken. Het allerbelangrijkste, met name voor de 60+ er die niet meer zo goed kan rennen, is de warming up & cooling down. Blessures liggen anders op de loer. Als trainer van de club kun je wel een warming-up organiseren, maar om het voor deze doelgroep goed te doen zijn we op zoek naar een bewegingsdeskundige die dat optimaal kan begeleiden. Onder leiding van een enthousiaste deskundige kun je doorlopend, seizoenen lang plezier blijven hebben in het hockeyspel.”

MHCBE zou bij voorkeur drie begeleiders verwelkomen: 1 (gepensioneerde) bewegingsspecialist, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, oefentherapeut of gymdocent, 1 hockeybegeleider voor technische oefeningen (bijvoorbeeld iemand die zelf gehockeyd heeft en uitleg kan geven rondom de basis hockeytechniek) en 1 enthousiaste ondersteuner.

“Herken je jezelf hierin of ken je iemand die dit kan? We zouden het bijzonder op prijs stellen wanneer mensen onze oproep zouden willen delen” geeft Harold aan. “Want zodra we het begeleidingsteam compleet hebben gaan we aan de slag met het walking hockey!”

Is het begeleiden van walking hockey mogelijk iets voor jou? Of wil je eventueel hieraan deelnemen? Meld je interesse dan middels een mail naar vrijwilligers@mhcbe.nl.


Dit initiatief wordt ondersteund door #gewoongaon. Zet jij als lokale sportaanbieder Tilburgers in beweging? We helpen je graag verder vanuit GewoonGaon. Benieuwd naar het project? Ga dan naar de website.    

Verder Lezen