Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: Tennis Vereniging Berkel-Enschot viert 50 jarig jubileum

24-8-2021 11:08:00

Vereniging in de schijnwerpers: Tennis Vereniging Berkel-Enschot viert 50 jarig jubileum

vereniging in de schijnwerpers

Deze maand staat Tennis Vereniging Berkel-Enschot (TVBE) in de schijnwerpers. Zij bestaan in oktober 50 jaar. Dit laten zij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan, daarom organiseren zij een feestweekend en hebben ze een lustrumglossy vol mooie verhalen gemaakt. We spraken met Madelind Osse en Paul Loots over het jubileum van de vereniging.

 

Paul Loots is al ruim 35 jaar lid van TVBE. Hij is een betrokken tennisser en vrijwilliger bij de vereniging. Na zijn voorzitterschap is hij actief gebleven om taken op te pakken die hij leuk vindt om te doen. Madelind is ongeveer 15 jaar lid, speelt graag tennis en de laatste jaren ook padel. Zij heeft samen met Joost Schretlen het lustrumglossy samengesteld.

Tennis Vereniging Berkel-Enschot
In de afgelopen 50 jaar heeft TVBE verschillende ontwikkelingen doorgemaakt. In het begin was het een grote vereniging, die zelfs een wachtlijst had. Langzaam nam het ledenaantal af. In de tijd dat Paul voorzitter was zag hij deze dalende trend ook. Hier moest verandering in komen. In 2016 kwam deze verandering doordat er besloten was twee padelbanen aan te leggen. Dit was toen een vrij onbekende sport in Nederland, maar TVBE zag er groeipotentie in en hoopte de 18 t/m 35 jarigen aan te spreken met padel. Dit bleek inderdaad een positief effect te hebben. Een ander effectief middel dat het ledenaantal weer liet stijgen is dat van de gereduceerde lidmaatschappen voor jongeren tot 25 jaar. In de daluren kunnen zij goedkoop een balletje komen slaan. Ook de coronacrisis droeg bij aan het stijgend ledenaantal. In deze periode was tennissen en padel namelijk wel mogelijk.

Op dit moment is de TVBE weer een bruisende vereniging. Er zit een enthousiast bestuur met veel ondernemende mensen erin. Zij hebben een groot netwerk met vrijwilligers die hen ondersteunen bij de plannen. Ook de jeugd is weer erg actief, zij hebben een jeugdcommissie die veel activiteiten en wedstrijdjes organiseert. Bij al deze ontwikkelingen hoort ook een nieuw tenue en een nieuw logo die net voor de coronaperiode zijn ontwikkeld. Het nieuwe tenue is te zien op de foto. Kortom: er vinden allerlei positieve ontwikkelingen plaats bij TVBE!

Jubileum
In oktober viert TVBE het 50 jarig bestaan. Op 29, 30 en 31 oktober worden er allerlei (coronaproof) activiteiten georganiseerd voor de leden om het lustrum te vieren. Te beginnen met een sportieve activiteit voor de oudere jeugd, namelijk tennissen en padellen, en aansluitend een feest. Op zaterdag zal de officiële opening door de voorzitter plaatsvinden en op zondag zijn er clinics voor alle leden. Dat weekend is de aftrap voor een jaar met feestelijke activiteiten. Voorafgaand aan het weekend wordt de lustrumglossy aan de leden van TVBE uitgedeeld. Er is gekozen voor de glossy omdat het een mooi aandenken is van 50 jaar TVBE. In de glossy staan verhalen over leden en vrijwilligers waarin zij terugblikken op de afgelopen 50 jaar. Ook hebben de sponsoren een mooi plekje gekregen in de lustrumglossy. Paul geeft aan dat zij erg dankbaar zijn voor alle trouwe sponsoren van de afgelopen jaren.

Ambities
Het weekend waarin het jubileumfeest plaatsvindt draait om saamhorigheid en verbinding. Iets wat zorgt voor meer betrokkenheid binnen de vereniging. Dit is iets wat bij een individuele sport zoals tennis soms wat moeilijker is, volgens Paul en Madelind. Nu wordt de communicatie vooral via de mail en sociale media gedaan. Het nadeel hiervan is dat reacties van potentiële vrijwilligers uitblijven. Uit ervaring weten Paul en Madelind dat door middel van persoonlijk contact er gemakkelijker vrijwilligers gevonden kunnen worden. TVBE wil de komende jaren werken aan het uitbreiden van de vrijwilligerskring.
Een andere ambitie die de vereniging op korte termijn hoopt uit te voeren is het openen van een 3e en 4e padelbaan. Padel is steeds populairder onder leden en met twee nieuwe banen erbij hopen zij nog meer leden te verwelkomen.

Wij wensen hen veel succes met de ambities en een heel mooi jubileum!

Wil je meer weten over TVBE? Kijk dan op de website van de club of mail naar verenigingsondersteuning@tilburg.nl

Verder Lezen