Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: vitale ouderen bij het 75 jarig jubileum van T.T.V. LUTO

Vereniging in de schijnwerpers: vitale ouderen bij het 75 jarig jubileum van T.T.V. LUTO

vereniging in de schijnwerpers

T.T.V. LUTO bestaat in mei 75 jaar en dat wordt groots gevierd. Ze willen geen standaard jubileum, maar juist ook iets voor de samenleving doen door het Fifty+ViTT programma te draaien van de Nederlandse tafeltennis bond. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor ouderen zodat ook zij kunnen tafeltennissen en vitaler leven. Tweevoudig winnares van het EK en tweevoudig bronzen medaille winnares op het WK , Bettine Vriesekoop, zal een clinic geven bij T.T.V. LUTO als aftrap van het programma.

Een sociale vereniging
T.T.V. LUTO is een vereniging bestaande uit 80 leden, zowel jeugd als ouderen, waar iedereen elkaar kent en zich thuis voelt. Prestaties vinden ze belangrijk maar ook de sociale maatschappelijke factor staat hoog in het vaandel. Om dit uit te stralen naar de buitenwereld is iedereen welkom om een keer te komen tafeltennissen. Dit doen ze onder andere via clinics voor speciaal onderwijsscholen, Try-out Sports, feesten en bedrijfsuitjes. Maar met het programma Fifty+ViTT van de NTTB willen zij zich echt focussen op de vitale ouderen.

Fifty+ViTT
Het is algemeen bekend dat er steeds meer ouderen zijn en zij een vitaal leven belangrijk vinden. Bij T.T.V. LUTO hebben de ouderen de mogelijkheid om overdag te tafeltennissen. Het Fifty+ViTT programma bestaat uit 10 clinics op de woensdagochtend van 1,5 uur lang. Het begint met een halfuur warming up oefeningen, een kwartier training op het niveau waar de ouderen behoefte aan hebben en om af te sluiten vrij spelen.

Op eigen niveau te beoefenen
Op woensdag 1 mei 2019 is de allereerste clinic van 14:00 uur tot 16:00 uur met als speciale gast Bettine Vriesekoop. In haar tijd behoorde ze tot een van de beste tafeltennissters, heeft ze meerdere medailles gewonnen op de grootste toernooien en werd ze in 1999 uitgeroepen tot Nederlands speelster van de eeuw.
"Tafeltennis als gezondheidssport!", dat is wat Vriesekoop de deelnemers aan de clinic wil voorhouden. De sport activeert zowel het lichaam als het brein en draagt bij aan een langer en gezonder levensverwachting. Daarbij is het één van de meest laagdrempelige sporten om te beoefenen. De kosten zijn laag en er kan op ieder niveau gespeeld worden. Eerdere ervaring met tafeltennis is niet nodig en de vereniging zorgt eventueel voor de batjes.
Als ambassadeur van de NTTB verzorgt ze de eerste clinic, daarna zal de vaste trainer met verschillende vrijwilligers de andere trainingen geven. Na de clinic worden de deelnemers uitgenodigd om een lekker bakje koffie te komen drinken. T.T.V LUTO vind juist ook het sociale aspect voor ouderen zeer belangrijk.

Wat ze bij T.T.V. LUTO willen bereiken is dat oudere mensen, en eigenlijk iedereen, zich fitter voelt door het spelen van tafeltennis. Dit doen ze door in te spelen op de maatschappelijke ontwikkelingen: fitter, gezonder en vitaler. Daarnaast vinden ze de tafeltennissport ook belangrijk en dat de sport blijft bestaan. Ze vinden het bij de vereniging leuk als de leden kunnen groeien terwijl ze een gezellige en sportieve tijd hebben.

Meedoen? Schrijf je snel in!
Voor deelname aan de clinic van Bettine Vriesekoop betaal je € 5,00. Voor deelname aan het Fifty+ViTT programma (10 lessen van elk 1½ uur inclusief de clinic) betaal je slechts € 35,00 inclusief een kopje koffie of thee. Voor de clinics is ruimte voor maar 25 personen dus meld je snel aan. Mensen die geïnteresseerd zijn om mee te komen spelen, zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen met Marcel van der Wegen, tel 013- 5342839 0f 06 1425 5474 of via de mail

Verder Lezen