Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: vrijwilliger bij SVSSS

26-10-2018 13:44:00

Vereniging in de schijnwerpers: vrijwilliger bij SVSSS

vereniging in de schijnwerpers

Vrijwilligers zijn belangrijk voor sportverenigingen. Ze zijn onmisbaar en letterlijk onbetaalbaar, omdat een club draait op vrijwilligers. Tjeu van Rijsewijk is een vrijwilliger die zich altijd inzet voor zijn club SVSSS. Hij won deze maand de vrijwilligersprijs 2018. Wij spraken Tjeu over zijn vrijwilligersprijs en zijn ervaringen bij de voetbalclub.

Tjeu van Rijsewijk is 15 jaar oud. Hij is al acht jaar lid van voetbalvereniging SVSSS en is hier vrijwilliger en keeper. Hij zit op het Cobbenhagenlyceum in het 4e leerjaar van de HAVO. Hij is sportief; afgelopen jaar heeft hij bijvoorbeeld de Alpe d'Huez beklommen met een aantal klasgenoten.

Allrounder
Tjeu is een echte allrounder als het gaat om vrijwilligerswerk. Hij is vanaf de D-pupillen al scheidsrechter. Hij vond dit zo leuk om te doen dat hij een diploma behaald heeft waarmee hij bewijst dat hij eigenlijk erg goed kan fluiten. Momenteel fluit hij wedstrijden op landelijk niveau. Tjeu doet dit puur vanuit zijn sporthart en omdat hij het leuk vind om de voetbalvereniging te helpen.

Naast scheidsrechter is Tjeu ook grensrechter bij het vrouwenelftal van SVSSS. Het leeftijdsverschil is hier wat groter, maar dat maakt voor hem niets uit. Tjeu komt erg volwassen over en vind het ook gezellig om met seniorenteams te werken.

Bij SVSSS krijgt hij steun van zijn begeleider Theo van Trier. Bij Theo kan hij altijd met zijn vragen terecht. Hij staat er dus nooit alleen voor. Op de vraag waarom Tjeu dit vrijwilligerswerk doet is zijn antwoord: ''Ik vind gewoon dat iedereen dat eigenlijk moet doen, vanuit je hart, gewoon dat je de club helpt. In onze familie is het wel echt de bedoeling dat je mensen helpt en dat andere mensen ook kunnen profiteren van de energie die jij ergens insteekt.'', aldus Tjeu.

Anders dan anderen
Bij Tjeu op de voetbalvereniging wordt vrijwilligerswerk zeer gewaardeerd, daarnaast krijg je goede begeleiding en erkenning. Iedereen kent hem inmiddels op de vereniging. ''Onze club ligt in een dorp, dat geeft wel echt een warm gevoel en we hebben binnen onze club ook veel voor elkaar over'', aldus Tjeu.

Vrijwilligersprijs 2018
Tjeu van Rijsewijk werd vorige week gebeld en toen werd hem verteld dat hij de jongerenvrijwilligersprijs van 2018 gewonnen had. Hij wist zelf niet goed hoe het tot stand gekomen was, maar hij wist wel gelijk wat hij met het gewonnen bedrag wilde doen. ''Vorig jaar heb ik de Alpe d'Huez beklommen met school en dit was echt een top ervaring. Ik zou iedereen aanraden om hier aan mee te doen. Zelf heb ik er helaas geen tijd meer voor i.v.m. school en het voetballen. Maar ik heb met de jongerenvrijwilligersprijs een budget gewonnen en met 250 euro ga ik de school sponsoren voor het volgende evenement van de Alpe d'Huez."

Verder Lezen