Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: vrijwilligers bouwen Beach Tilburg in het nieuwe Spoorpark

23-5-2019 09:22:00

Vereniging in de schijnwerpers: vrijwilligers bouwen Beach Tilburg in het nieuwe Spoorpark

vereniging in de schijnwerpers

Pas gestart in 2006 als onderdeel van omni-vereniging Were Di Tilburg is Beach Tilburg ondertussen uitgegroeid tot zelfstandige vereniging en hebben ze een nieuwe locatie in het prachtige Spoorpark. Maar voordat dit bereikt kon worden is er veel inzet nodig geweest van alle vrijwilligers. Wij spraken met voorzitter en initiatiefnemer Bart Spijkers, die samen met alle vrijwilligers, de nieuwe accommodatie van Beach Tilburg aan de westkant van het park realiseerde.

Vrijwilligers werken intensief mee
"Met een grote aantrekkingskracht op jeugd, jongvolwassenen en ouderen is beachvolleybal een zeer aantrekkelijke sport. Daarnaast zorgt het zomerse sfeertje bij de vereniging er ook voor dat het er altijd gezellig is. Door korte lijntjes te hebben met de leden zorgt het bestuur er ook voor dat iedereen zich thuis en betrokken voelt. Dit heeft heel erg geholpen bij het bouwen van de nieuwe beachvolleybal accommodatie" zegt Bart Spijkers. "En dat midden in de stad, dat is toch helemaal super".

"Jaarlijks organiseerden we al aan het begin en einde van het seizoen een klusweekend, nu hebben we dit een paar maanden achter elkaar gedaan. In sommige weekenden stonden er wel 12 tot 14 man tegelijk te werken. Of je nou elektriciteit aanlegde, een paneel verfde, een kopje koffie rondbracht of de vloer ging vegen. Iedereen stak de handen uit de mouwen". Dit maakt het volgens de voorzitter zo'n succes. "Door met z'n allen een steentje bij te dragen wordt de vereniging ook een beetje van iedereen. We waren er bang voor dat mensen op de lange termijn af zouden haken maar integendeel. Mensen die niet zo goed zijn in het klussen wilden wel graag in een latere fase de verfkwast pakken en een paneel schilderen".

Meer dan alleen beachvolleybal
Onder de noemer BeweegR wordt de nieuwe accommodatie voor jong en oud, overdag en s' avonds toegankelijk. "Het realiseren van een community voor sport, bewegen en gezondheid in het park. Met aansprekende beachsporten, een paramedisch centrum, sportvoorzieningen, bootcamp en obstacle run training is er grote samenwerking tussen de initiatiefnemers. Dit zorgt voor een breed aanbod op gebied van lifestyle, training en revalidatie. We willen Tilburg en omgeving in beweging krijgen en houden". Zo ziet Bart Spijkers het BeweegR gebied voor zich in het Spoorpark. Door het aanbieden van beachsporten zoals beachtennis, beachhandbal en voetvolley verwelkomt Beach Tilburg ook andere sporters of bedrijven om een keer langs te komen.

Focus op de toekomst
"Door het nieuwe sportcomplex kunnen wij ons beter focussen op de toekomst en hebben we de mogelijkheid om flink te groeien. Nu de eerste trainingen hier eindelijk zijn gegeven en het binnenkort officieel geopend wordt, gaan we verder kijken. We willen graag ons ledenaantal verdubbelen naar 300 leden en door veel te investeren in de jeugd ook weer bij de top van Nederland te horen. Vanaf 2020 gaat de locatie ook gebruikt worden voor het organiseren van Eredivisie beachvolleybaltoernooien" zegt Bart met een grote lach op zijn gezicht als we vragen naar de toekomst.

Verder Lezen