Sport in Tilburg
»
»

Volop sportplezier en spanning tijdens het Vakantietoernooi Zaalvoetbal

06-1-2020 11:32:00

Volop sportplezier en spanning tijdens het Vakantietoernooi Zaalvoetbal

Op donderdag 2 en vrijdag 3 januari vond er op vijf locaties in de stad het jaarlijkse Vakantietoernooi zaalvoetbal plaats. Dit jaar deden er 1.600 kinderen van bijna 50 scholen mee. Er hadden zich maar liefst 222 teams ingeschreven voor dit populaire toernooi. 

Op elke locatie proefde je het sportplezier bij de jonge deelnemers. In sommige poules speelde een kind van een ander team zelfs mee met de tegenpartij waar er te weinig deelnemers waren. Deze acties van de kinderen werden natuurlijk beloond met extra Fairplay punten. 

Diverse teams zorgden voor extra spanning. Zo zat het publiek bij het Sportcentrum van de Universiteit van Tilburg vaak op het puntje van hun stoel, aangezien de teams die deelnamen aan de Johan Cruijff poule daar nauwelijks voor elkaar onder deden.  

JOGG
Naast het sportplezier vindt Vakantietoernooien het belangrijk om een gezonde leefstijl bij de kinderen te stimuleren. Voor elk kind was er een gratis stuk fruit beschikbaar gesteld door JOGG.  

Willem II
De winnaars van de Johan Cruijff categorie kregen van Willem II mascotte Kingo een uitnodiging mee om deel te nemen aan een oefenduel tegen een jeugd team van de Willem II Voetbalacademie. Dit duel kunnen de teams gebruiken als trainingsmoment voor de voorronde van de Johan Cruijff 6 vs 6 competitie die later dit jaar in de stad plaatsvindt. Door hun winst hebben ze zich hier automatisch voor geplaatst.

Willem II en Vakantietoernooien willen naast de aandacht voor talentontwikkeling, plezier, passie en positief gedrag bij de kinderen, ook stimuleren om zo lang mogelijk te blijven sporten.

De uitslagen zijn binnenkort hier te vinden.

Het volgende vakantietoernooi is het IJssporttoernooi dat op vrijdag 28 februari plaatsvindt. 

Verder Lezen