Sport in Tilburg
»
»

Wandelen is een eitje!

Wandelen is een eitje!

Zoek je nog iets leuks om te doen met je kinderen komend paasweekend? Doe dan mee aan de mega eieren zoektocht door de stad! Beweegteam Onderwijs van Sportbedrijf Tilburg heeft, na het grote succes van de ‘Wandel bingokaarten', een nieuwe beweegactie bedacht. In het paasweekend hopen ze zoveel mogelijk kinderen en ouders in beweging te krijgen met de paasactie: ‘’Wandelen is een eitje!’

Op zoek naar eieren

Wat houdt de actie precies in? Het doel is dat je eieren gaat zoeken door de stad. Geen chocolade eieren deze keer, maar mooi geknutselde of gekleurde eieren voor de ramen. En iedereen kan meedoen! Op veel Tilburgse basisscholen zijn kleurplaten met daarop mooie eieren uitgedeeld. Deze kunnen de kinderen versieren en vervolgens in de week vóór Pasen voor hun raam hangen, zodat deze vanaf de weg te zien zijn. Zorg dat je de eieren het hele paasweekend laat hangen. Hangen ze voor het raam? Dan kun je, als je dat wil, via deze link jouw creatie vastpinnen in Google Maps. Op deze manier zie je hoeveel eieren er in Tilburg verstopt zijn en waar ze ergens hangen. In het Paasweekend kun je met je kinderen of familie op pad om zo veel mogelijk paaseieren te zoeken. Een paasei gevonden? Streep deze dan af op de afstreepkaart die je hieronder kunt downloaden (maar je kunt hem ook zelf maken). Hoe meer kilometers je aflegt, hoe meer paaseieren je zult vinden.

Ook als je niet op de basisschool zit, of als je geen kleurplaat hebt gekregen, kun je meedoen. Download hier de kleurplaten, kies een mooi ei uit en ga aan de slag.

Verder Lezen
Download