Sport in Tilburg
»
»

Water drinken in Tilburg: #waterjeweettoch

17-9-2020 04:09:00

Water drinken in Tilburg: #waterjeweettoch

In 2019 is Tilburg uitgeroepen tot de stad met het lekkerste kraanwater van Nederland. We zijn trots op ons water. En we willen dat iedereen dit lekkere water kan proeven, waar en wanneer dan ook. Daarom is er in 2018 begonnen met de aanleg van openbare watertappunten. Inmiddels zijn er ruim 25 geplaatst en staan er nog tientallen klaar om geplaatst te worden. Ook veel basisscholen en wijkcentra hebben inmiddels een watertappunt waar iedereen water uit kan tappen. Op deze manier kan iedereen onderweg of tussen het sporten door genieten van lekker, goedkoop en duurzaam drinkwater.

Gezonde aanpak in Tilburg

Met het plaatsen van de watertappunten wil de gemeente samen met Join the Pipe en Brabant Water mogelijk maken dat iedereen altijd en overal water kan drinken omdat het goedkoop, gezond en makkelijk is. De watertappunten staan op scholen, in wijkcentra, bij sportveldjes en op openbare plekken waar veel mensen komen. Op onderstaand kaartje zijn alle watertaps te vinden.Men wordt gestimuleerd minder flesjes water in de winkel te kopen, maar een bidon of flesje met kraanwater te vullen bij  een van deze watertaps. Bekijk het filmpje dat deze boodschap ondersteunt. Daarnaast ondersteunt de gemeente Tilburg met het plaatsen van een tappunt schoon drinkwaterprojecten in Afrika.

De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom wordt door middel van het programma Jongeren op Gezond Gewicht en de Gezonde School aanpak ingezet om een gezondere leefstijl te bevorderen. In de wijk, bij verenigingen, in huis en op scholen en kinderdagverblijven. Inmiddels mogen ruim 30 Tilburgse scholen zich formeel een gezonde school noemen. Daarnaast zetten ook veel andere scholen, kinderdagverblijven en (wijk)organisaties bewust in op een gezond beleid.

Waterjeweettoch

Een van de pijlers met betrekking tot het bevorderen van gezondere leefstijl is het terugdringen van het drinken van zoete drankjes en sapjes en het stimuleren van het drinken van kraanwater. Daar is in 2018 extra impuls aan gegeven door middel van de campagne #waterjeweettoch.
In het kader van deze campagne zijn er waterpakketten ontworpen voor bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven met daarin een watermenukaart en allerlei hulpmiddelen om water drinken te bevorderen. De watermenukaart en andere communicatieuitingen zijn hier te vinden. Wil je ook een waterpakket of meer informatie over deze campagne ontvangen? Mail dan naar jogg@tilburg.nl.

Verder Lezen