Sport in Tilburg
»
»

Watercampagne: Water, je weet toch?!

20-3-2018 10:13:00

Watercampagne: Water, je weet toch?!

In de week van 9 april gaat de campagne #waterjeweettoch van start. Bij deze campagne, opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg in samenwerking met Brabant Water, staan de openingen van 17 watertappunten in Tilburg centraal.
Op dinsdag 10 april wordt de eerste van de 17 nieuwe openbare tappunten in Tilburg geopend. Om 15.30 uur verricht Burgemeester Weterings samen met Guïljo van Nuland, algemeen directeur van Brabant Water, de feestelijke opening aan de Generaal Smutslaan, bij de Krajicek playground. Ook de SportContrainer van de Krajicek Foundation wordt die middag geopend door Buurtsport Tilburg. In de maanden daarna volgen de openingen van andere watertaps.
Een dag eerder, op maandagochtend 9 april, worden ook op de basisscholen Meander, Triangel en Don Sarto watertaps geopend. JOGG ambassadeur, danser en acteur Juvat Westendorp komt langs om er een dansfeest van te maken.

17 nieuwe watertappunten in Tilburg
De komende tijd worden er 17 nieuwe openbare watertappunten geplaatst bij diverse sportveldjes en in een aantal parken in heel Tilburg. Op onderstaande afbeelding zijn alle nieuwe watertaps te zien.

Met het plaatsen van watertappunten wil de gemeente mogelijk maken dat iedereen altijd en overal water kan drinken omdat het goedkoop, gezond en makkelijk is. Men wordt gestimuleerd minder flesjes water in de winkel te kopen, maar een bidon of flesje met kraanwater te vullen bij  een van de watertaps in de buurt. Bekijk het filmpje dat deze boodschap ondersteunt.  Daarnaast ondersteunt de gemeente Tilburg met het plaatsen van een tappunt schoon drinkwaterprojecten in Afrika.

Gezonde aanpak in Tilburg
De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom wordt door middel van het programma Jongeren op Gezond Gewicht en de Gezonde School aanpak ingezet om een gezondere leefstijl te bevorderen. In de wijk, bij verenigingen, in huis en op scholen en kinderdagverblijven. Inmiddels mogen zeker 20 Tilburgse scholen zich formeel een gezonde school noemen. Daarnaast zetten ook veel andere scholen, kinderdagverblijven en (wijk)organisaties bewust in op een gezond beleid.

Watermenukaart
Een van de pijlers m.b.t. bevorderen van gezondere leefstijl is het terugdringen van het drinken van zoete drankjes en sapjes en het stimuleren van het drinken van kraanwater. Daar wordt dit voorjaar dus een extra impuls aan gegeven door middel van de campagne #waterjeweettoch.
In het kader van deze campagne ontvangen scholen, kinderdagverblijven en wijkcentra deze periode een waterpakket met een watermenukaart en allerlei hulpmiddelen om water drinken te bevorderen. Hieronder vind je de watermenukaart. Wil je ook een waterpakket of meer informatie over deze campagne ontvangen? Mail dan naar jogg@tilburg.nl

Houd deze website en facebook.nl/joggtilburg in de gaten voor meer nieuws en acties rondom de campagne #waterjeweettoch.

 

Verder Lezen
Download
meer over
Vakantietoernooien IJssport en Zwemsport goed bezocht!
Bedrijfssport: nieuwe naam, nieuwe sporten