Sport in Tilburg
»
»

Wie wordt het clubske van ‘t jaor?

Wie wordt het clubske van ‘t jaor?

Dit jaar organiseert team verenigingsondersteuning Tilburg de verkiezing ‘Clubske van ’t jaor 2021!’, als onderdeel van de complimentenweek. Enkele weken terug kon iedereen zijn of haar favoriete clubske nomineren voor deze verkiezing. Een clubske varieert van een vereniging tot een team of van commissie tot het groepje dat samen borrelt in de derde helft. Er zijn veel aanmeldingen binnen gekomen! Hieronder kun je zien wie de genomineerden zijn en waarom zij hét Clubske van ’t jaor zijn! De genomineerden schitteren van 3 t/m 9 mei in de stad op levensgrote posters langs de weg. Hoewel dit al een mooie prijs is, wordt uiteindelijk één clubske uitgeroepen tot Clubske van ’t jaor. Jij kan hier in meebepalen. Dus breng jouw stem uit en help een clubske naar de overwinning!

Stemmen

Stemmen kan via de oranje knop met ‘stem hier’. Je kunt stemmen van 12 april tot en met 9 mei. Per persoon kun je maar 1 stem uitbrengen (dubbele stemmen worden eruit gehaald).
Er kan niet alleen door jullie gestemd worden. De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee in de uitslag, daarnaast is er een vakjury die ook stemt. Hun stemmen tellen ook voor 50% mee. Dus het publiek en de jury bepalen samen wie de winnaar is.
De jury bestaat o.a. uit diverse personen in de Tilburgse sportwereld, waaronder wethouder sport Rolph Dols. Hij zal de prijs ook persoonlijk overhandigen aan de winnaar op dinsdagavond 18 mei. Het Clubske van ’t jaor 2021 krijgt een mooie prijs van Nijha, specialist op het gebied van sport en spel.

Genomineerde clubskes

 • FC Tilburg - Jeugdafdeling
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat de samenleving hierin wordt gespiegeld. Zowel etnisch als jongens en meiden, iedereen is welkom op zijn of haar niveau. Ondanks corona zijn we gewoon blijven trainen, zelfs de zomer hebben we doorgetraind. Wat er ook gebeurt, wij blijven doorgaan! FC Tilburg is een fusieclub. Van FC (fusieclub) gaan wij steeds meer naar FC (familieclub) toe. Er is veel respect voor de trainers; zonder de trainers, coaches en andere vrijwilligers kan er niet gevoetbald worden.”

 • GTV Turning Point - Wedstrijdgroep heren 
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat wij met de wedstrijdgroep heren erg gemotiveerd, hard werkend, succesvol, sociaal team zijn binnen een individuele sport (turnen).

 • GV DOS
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we een hele prettige sfeer hebben waarin iedereen zichzelf kan zijn. We bieden op elk niveau sport aan, van 2,5 jaar tot het niet meer gaat, iedereen is welkom. Hier draagt het dorpse karkater aan bij, dat is erg fijn. Je voelt je snel thuis, snel opgenomen in de groep. We zijn een clubske waar de mooiste dubbele salto’s worden gesprongen. Ook in tijden van lockdown blijven we bezig, we sporten buiten op een schoolplein.”

 • Handball Tilburg
  “Wij zijn het clubske van ‘t jaor omdat we in 2020 opgericht zijn en een vliegende start in alle opzichten meemaken. Bedankt voor alle steun en support!”

 • High Five Tilburg
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat onze vrijwilligers ongekend veel initiatief tonen. Er zijn op eigen initiatief van onze trainers, net als tijdens de eerste lockdown, trainingen buiten opgestart. Al onze jeugdteams trainen minimaal één keer per week op een van de buitencourts in Tilburg. High Five is zeer actief op social media, met de ambitie om de 1000 volgers te passeren. De webredactie zet vele leuke posts online, dus neem snel een kijkje! We hebben niet alleen de coolste sport, maar ook een zeer sociale club, waarbij voor ieder kind de ruimte wordt geboden om zijn/haar basketbal droom te verwezenlijken.”

 • Jong Brabant - Passend voetbalteam 
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we uniek zijn in het aanbieden van voetbal voor kinderen van 6 t/m12 jaar met een beperking. Hierdoor kunnen zij gelijk aansluiten na de allerjongste jeugdteams.
  Wanneer de kinderen voetballen dan hebben ze het gevoel even ‘gewoon’ te zijn. Hier hebben ze het gevoel dat ze gewoon lekker kunnen voetballen, zijn wie ze zijn. De kinderen hebben een goede klik met elkaar ook al is het leeftijdsverschil soms wat groot. Het is echt genieten om de kinderen met plezier te zien voetballen, ze horen ergens bij, spelletje te kunnen leren, het juichen als ze gescoord hebben, fantastisch! Deze kinderen ‘doen vaak niet mee in maatschappij’ en kunnen nu toch voetballen. Zij accepteren elkaar zoals ze zijn en zijn een hechte groep geworden.”

 • JudoKlub Tilburg (JKT)
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat wij het heel normaal vinden dat iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Bij JKT voelt iedereen zich heel snel thuis en vinden we het belangrijk dat alle kinderen met plezier kunnen sporten. JKT draagt ook bij aan een enorme groei van de kinderen en misschien is dat wel typerend voor de Judo, maar wij zien het bij ons echt gebeuren en krijgen het ook terug vanuit de ouders.”

 • Kunst & Kracht
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat ons clubske heel divers is en voor het grootste gedeelte draait op enthousiaste vrijwilligers zowel achter als voor de schermen. Tijdens de lockdown gaat een groot deel van de lessen buiten door of online bij slecht weer of voor leden die ouder dan 27 jaar zijn. De betrokken trainers doen er alles aan om de leden fit, gezond en gedreven te houden in deze coronatijd. Na de coronatijd wordt er een jongerenkamp voor de leden georganiseerd, waar de jongeren de tijd van hun leven hebben. Stem op ons!”

 • La Donnee
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we buiten het boulen zeer sociaal bezig zijn met elkaar. Het is als een soort ontmoetingspunt voor vele ouderen, zeker voor de mensen met een Meedoenregeling. Het mooie van ons clubske is dat alle leden ook nog eens vrijwilligers binnen de club zijn. Van barmedewerker, schoonmaak, bestuur, sociale activiteiten, lief en leed, buiten dienst, en zo kunnen we doorgaan. Er zijn bijna net zoveel andere activiteiten die samen met het boulen gedaan worden. Fietstochten samen met boulen, nostalgie avonden, openingen voor buurtbewoners, algemene toernooien en bingo een keer per maand.”

 • MHC Udenhout
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat wij als klein clubje en met een kleine kas, het voor elkaar hebben gekregen om met de leden de middelen bij elkaar te brengen om een nieuw veld aan te leggen. Daarmee heeft de club gewoon hele trouwe leden! Betrokkenheid bij de club om o.a. die crowdfunding mogelijk te maken. We zijn de gezelligste club uit de regio! Naast de gezelligheid zijn we ook stiekem duurzaam en gezond bezig. We waren een van de eerste die het label gezonde sportclub/kantine hebben gehaald. Daarnaast zijn we ook nog bezig met duurzaamheidsverbeteringen achter de schermen! Dus we zijn op alle vlakken bezig met ontwikkelen.”

 • MTB Tilburg
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we een vriendengroep zijn die meer wilden gaan fietsen en echt tochten wilden gaan fietsen. Momenteel hebben we ongeveer 45 leden die elk op hun eigen niveau mee kunnen doen waar en wanneer ze willen. Elk jaar wordt er van alles georganiseerd door verschillende leden zoals weekendjes Ardennen, reizen naar Italië en de Alpen maar natuurlijk ook kleinere tochten, iedereen is vrij om mee te doen en te gaan of niet. De club is erg zelfregulerend en heeft veel verschillende activiteiten. Plezier, waarden en lol zijn vele voorkomende woorden binnen de vereniging.”

 • OJC ’98 - Kangaroe Klup 
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we iedereen verwelkomen, van 3 tot en met 6 jaar mogen komen sporten, meisjes of jongens, allemaal krijgen ze een plekje. Het is een leuk en gezellig clubje, die vooral bezig is om te bewegen met veel spellen. Vooral samen leren spelen. Je kan lekker je energie kwijt, je mag jezelf zijn en er hangt een gemoedelijke sfeer. Je kunt op een laagdrempelige vriendelijke manier kennis maken met andere kinderen en samen bezig zijn, samen bewegen met leeftijdsgenoten, met een knipoog naar korfbal.”
 • Prise d’eau
  “Wij zijn niet alleen het clubske van 't joar, maar ook het clubske van de toekomst. Ook nu in coronatijd kunnen we blijven golfen. We hebben dezelfde golfles, maar sporten nu coronaproof in duo’s. De rondjes met z’n allen na Corona staan al gepland. Dat worden rondjes op de golfbaan én op het terras.”
 • RTV Quirijn
  “Wij zijn het clubske van het jaor omdat ons clubske ondanks corona toch buiten kunnen sporten. Leden en vrijwilligers bedankt!”

 • SKV Melmac
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we een combinatie maken tussen gezelligheid en sporten. De 3e helft is zeker niet onbelangrijk. Bij melmac kun je scoren, niet gescoord? Nog steeds bier! We besteden veel aandacht aan de gezelligheid door veel andere activiteiten te organiseren, zoals de vaste activiteiten: cycling dinner, leden weekend en borrels. Hierdoor leren we elkaar beter kennen en het zorgt voor een hoge betrokkenheid. Wat ons ook bijzonder maakt is dat we gemengd spelen, dit is echt super leuk! Een leuk weetje: De naam melmac komt uit de tv-show ALF. De alien uit de show is ook onze mascotte.”
 • SvSSS
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we een gezellige, open, dorpse vereniging zijn. We bestaan al jaren, en hebben de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen maar niet ten koste van alles. Dat is onze sportieve gedachte, de gezelligheid onder elkaar is ook belangrijk! We zijn een laagdrempelig clubske en iedereen mag erbij komen. Je kan bij ons vrienden en kennissen voor het leven opdoen. Het trainen is leuk, maar de activiteiten en de 3e helft ook, dat beleef je met z’n allen. We zijn een sportieve voetbalclub met grote sportieve ambities maar waar een individu centraal staat.”
 • TennisClub Tilburg
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat het nog een echte vereniging is die saamhorigheid en jeugdbeleid hoog in het vaandel heeft.”

 • TSRV Cave Ne Cadas
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we een van de weinige studenten ruitersportverenigingen zijn in Nederland. Een toegankelijk clubske, ook internationale studenten zijn welkom! Maakt verbinding ook heel erg leuk. Vriendschappelijke gevoel! Er zijn verschillende niveaus. De paardensport kan een harde wereld zijn, zeker ook bij het rijden van wedstrijden, maar daar willen we als vereniging niet zo veel van weten. Positieve vereniging. Iedereen wil elkaar helpen. Gevorderd of minder gevorderd. Er ontstaan vriendschappen; iedereen gaat automatisch Engels praten, om niemand uit te sluiten. Een leuk feitje: de naam Cave Ne Cadas! Dat betekent in het Latijns; pas op dat je niet valt!”
 • TSTV Lacoste
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat de lacostianen de allergezelligste, liefste, meest getalenteerde tennissers van Nederland zijn! De leden komen uit allerlei verschillende delen van Nederland. Het is een echte gezellige en sportieve studenten tennisclub: Tennis of zuipen? We’ve got your backhand!”

 • TSV GUDOK
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat je van onze club toch niks wil missen? Daar loop je op een zonnige zaterdagmiddag naar toe om vrienden te ontmoeten, een potje voetbal te kijken en een biertje te pakken. Een gezellige, “oude” club in de wijk.”
 • TSVV Merlijn
  “Wij zijn het clubske van het jaor omdat we niet alleen de leukste, enthousiaste en gezelligste leden hebben, maar we hebben ook de beste derde helft spelers. De damesselectie presteert zelfs beter in de derde helft dan de eerste twee, al dromen ze wel om nog ooit een keer kampioen te worden. We hebben geweldige tradities zoals de spelletjes perudo na de wedstrijd, radje draaien in onze stamkroeg de Boekanier en Adje Schoen. Het fenomeen Adje Schoen: Als je je welverdiende drankje na een zware wedstrijd morst, dan moet je de rest in je (voetbal)schoen gooien, en dat Adten. Zoals ons clublied al zegt: niemand krijgt ons klein!”

 • TWC Pijnenburg
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we bijzonder veel aandacht hebben voor het opleiden van de kinderen. Dit doen we op onze manier: eerst de basisvaardigheden aanleren, vervolgens leren trainen en conditie opbouwen en pas daarna winnen. Plezier in fietsen staat voorop, winnen komt later. Zo luidt ook onze slogan: met plezier ontwikkelen van prestatie. Het clubske wordt begeleid door enthousiaste trainers die geen lid zijn, dus komen echt speciaal voor de kinderen.
  We zijn een gezellige open club voor iedereen en gaan op fijne manier met elkaar om zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.”

 • Volley Tilburg - Jeugdkampcommissie 
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat we een goed georganiseerde chaotische bende zijn. Het voelt meer als een kampfamilie dan een commissie. We zijn met 25 totaal verschillende types, maar toch zijn we één team. Er wordt veel lol gemaakt terwijl we elke jaar weer kei hard werken om het mooiste kamp ooit te maken, zodat kinderen er jaren later nog over praten.
  Altijd als we gaan eten, dan moeten we eerst bikken. We pakken dan elkaars handen, en zeggen: bikbikbikkerdebik, bikkerdebikbik bikbikbik, Haphaphapperdehap, happerdehaphap haphaphap, smakelijk eten! Dit doen we met alle 100 kinderen op het kamp, wat een fantastisch gevoel geeft. Ook zonder de kinderen, in de voorbereiding, houden we dit ritueel in ere!”
 • White Demons - Activiteitencommissie 
  “Wij zijn het clubske van ’t jaor omdat wij met de activiteitencommissie ons hebben ingezet voor het organiseren van digitale activiteiten nu de feestactiviteiten die we 'normaal' in De Kraacht vieren niet door kunnen gaan. We zijn enthousiast, creatief en hebben lol voor en tijdens (en na) het organiseren van deze activiteiten. Hiermee zijn we in deze coronatijd erg belangrijk om de ledenbinding met de vereniging in stand te houden.”

Verder Lezen