Tickets

Topsporter Richard Kluwen gehuldigd

07 november 2023

Vorige week is de Tilburgse topsporter Richard Kluwen in het Stadhuis gehuldigd voor zijn prestaties. Paragolfer Kluwen ontving in bijzijn van zijn familie een plaquette en bloemen uit handen van wethouder Maarten van Asten (Sport).

Sportprestaties 

Nadat Kluwen werd gediagnosticeerd met MS, werd paragolf zijn fysiotherapie. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel waardoor je onder meer verlamd kunt raken. Inmiddels is Richard uitgegroeid tot beste paragolfer van Europa. Hij heeft al meerdere nationale en internationale prijzen gewonnen en is daarmee een voorbeeld voor opkomende atleten in de regio. Zo verdedigde Richard in juli 2023 met succes zijn titel als Europees kampioen paragolf.  

“Als gemeente zijn we trots op jou als topsporter. Jij laat zien wat je kunt bereiken met enthousiasme, discipline en inspanning. Daar heb ik veel bewondering voor. Een voorbeeld voor vele Tilburgers, met of zonder beperking,” aldus wethouder Van Asten.  

Uniek Sporten  

Bij de huldiging was ook een vertegenwoordiger van Uniek Sporten Midden-Brabant aanwezig. Uniek Sporten is een regionaal samenwerkingsverband die het sportaanbod voor mensen met een beperking in onder andere Tilburg bevordert. Via dit platform worden mensen met een beperking of chronische aandoening geholpen bij het vinden van een passende sport en financiering van de benodigde sporthulpmiddelen. Daarnaast adviseert Uniek Sporten ook sportaanbieders bij het samenstellen van een aangepast sportaanbod voor bepaalde doelgroepen.

Ben jij opzoek naar een passende sport- of beweegvorm? Bekijk dan de sportzoeker van Uniek Sporten Brabant en ontdekt wat de mogelijkheden zijn in onze gemeente.