Sport in Tilburg
»
»

Sven Kramer Academy Tilburg

Sven Kramer Academy Tilburg

De Sven Kramer Academy Tilburg verzorgt schaatslessen voor jong en oud op de Ireen Wüst IJsbaan. Tijdens de schaatslessen voor kinderen komen meerdere disciplines van de schaatssport op verschillende niveaus aan bod. Bij de schaatslessen voor volwassenen wordt aandacht besteed aan het verbeteren van de techniek op noren.
Het nieuwe schaatsseizoen start in oktober en wordt gevierd met de opening van de ijsbaan op 1 oktober 2022.  

Proeflessen

Op onderstaande data vinden er weer proeflessen plaats voor volwassenen en/of kinderen (5 t/m 13 jaar). 

In 2022:

 • Dinsdag 4 oktober om 20.30 uur
  Proefles volwassenen
 • Woensdag 5 oktober om 16.30 uur
  Proefles kinderen
 • Vrijdag 7 oktober om 17.15 uur
  Proefles kinderen
 • Zondag 9 oktober om 09.30 uur
  Proefles volwassenen
 • Zondag 9 oktober om 09.30 uur
  Proefles kinderen

In 2023 (exacte tijden worden later bekend gemaakt):

 • Dinsdag 10 januari
 • Woensdag 11 januari
 • Vrijdag 13 januari
 • Zondag 15 januari

Proeflessen zijn te boeken via de oranje knop naar de webshop.

Schaatslessen

Gedurende het seizoen zijn er twee cursusperioden van 9 lessen, de eerste lesreeks start in de week van 10 oktober 2022 en de tweede lesreeks start in de week van 16 januari 2023. Tarieven van de schaatsles zijn hier te vinden. Kijk hier voor meer informatie over de lestijden (onder voorbehoud) en hier voor meer informatie over de niveaus van de schaatslessen. Je kunt je nu inschrijven voor de schaatslessen via onze webshop

Tijdens de schaatslessen voor volwassenen zijn noren, handschoenen en een helm verplicht. Voor kinderen zijn handschoenen en een helm verplicht.

Schaatslessen zijn te boeken via de webshop. Deze kun je vinden onder de oranje button.

Sven Kramer Academy Tilburg

De gemeente Tilburg start vanaf aankomend schaatsseizoen een samenwerking met de Sven Kramer Academy. De Tilburgse Schaatsschool gaat vanaf dan verder onder de naam Sven Kramer Academy Tilburg. Door samen te werken wil de gemeente Tilburg nog meer jeugd en volwassenen kennis laten maken met de schaatssport. De kick-off van de Sven Kramer Academy Tilburg vindt plaats tijdens de open dag van de Ireen Wüst IJsbaan. De open dag is op zaterdag 1 oktober 2022 en is voor iedereen gratis te bezoeken. Om 09.00 uur geeft Sven Kramer het officiële startschot. Tijdens deze feestelijke dag zijn er schaatsclinics en leuke activiteiten. De eerste 50 deelnemers van de lesreeks voor kinderen krijgen tijdens deze open dag een meet & greet met Sven Kramer.  


Onze instructeurs

Als je je inschrijft voor de Sven Kramer Academy Tilburg krijg je les van één van onze schaatsinstructeurs. Zij hebben allemaal een grote liefde voor de schaatssport. Al onze schaatsinstructeurs zijn ervaren schaatsers met kennis van de sport. Zelf schaatsen zij ook op hoog niveau. Zo schaatst de één bijvoorbeeld op topniveau bij de baanselectie en de ander bij het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Ook heeft iedereen al enkele jaren of meer ervaring met het geven van schaatslessen aan kinderen en volwassenen. Onze instructeurs vinden het onwijs leuk om je te helpen jouw schaatstechniek te verbeteren. Op onze Facebook en Instagram pagina maak je alvast kennis met onze schaatsinstructeurs. Zien we jou bij de nieuwe lesreeks van de Sven Kramer Academy Tilburg?

Verder Lezen