Sport in Tilburg
»
»
»

Niveaus schaatslessen

Niveaus schaatslessen

De schaatslessen van de Sven Kramer Academy Tilburg zijn te volgen voor zowel de beginnende als de gevorderde schaatser. Er zijn diverse niveaus waarvoor je jezelf kunt inschrijven. 

Schaatsles voor volwassenen

Tijdens de schaatslessen voor volwassenen zijn noren, handschoenen en een helm verplicht. 

  • Niveau 1: Hier leer je de basis techniek van het schaatsen. Zoals de juiste houding aannemen, leren glijden op de schaatsen, het zijwaarts afzetten en de remtechniek. Daarnaast leer je ook veilig vallen en opstaan.
  • Niveau 2: In dit niveau ga je aan de slag om de juiste schaatshouding en schaatstechniek verder uit te voeren. Zowel de zijwaartse afzet, het bijhalen van de schaats en de inzet van de schaats komen aan de orde. Ook wordt er een begin gemaakt aan de bocht.
  • Niveau 3: Op dit niveau leer je om de geleerde technieken achter elkaar uit te voeren, om zo een gelijkmatige schaatsslag te creëren. Je kunt al een goede bocht 'lopen', en het starten wordt aangeleerd.
  • Niveau 4: Het verder ontwikkelen van je schaatstechniek over meerdere rondes. Zowel op het rechte stuk als in de bocht. Je beheerst de schaatstechniek al aardig en je kunt in een 'treintje' schaatsen.
  • Niveau 5: De schaatstechniek beheers je al goed, je 'loopt' de bochten perfect en je rondentijden liggen tussen de 45 en 50 seconden over de 400 meter.

Schaatsdiploma A, B en C voor kinderen (5 t/m 13 jaar)

Wil je graag leren schaatsen? Maar weet je nog niet zo goed of je wil ijshockeyen of hardrijden; ijsdansen of short-track? Bij de Sven Kramer Academy Tilburg leer je de basis die voor elke schaatssport hetzelfde is. Tijdens de schaatslessen voor kinderen zijn handschoenen en een helm verplicht. 

Natuurlijk leer je schaatsen met vallen en opstaan. Onze instructeurs helpen je hierbij. Je leert bijvoorbeeld de 'visjes' te schaatsen en je kunt al heel lang doorglijden op 1 been. Als je de basis een beetje onder de knie hebt mag je je A-diploma halen. Daarna kun je door voor je B-diploma. Tijdens deze lessen gaan we je schaats skills nog verder uitbreiden. Heb je je B-diploma gehaald, dan kun je door voor je C-diploma. Hier oefen je met het rijden op noren op de 400-meterbaan. Na het behalen van je C-diploma ben je helemaal klaar voor het echte werk! Je weet waar je talenten liggen en wat je leuk vindt. Je bent klaar om goed beslagen ten ijs naar de vereniging van jouw keuze door te stromen.  

Verder Lezen