Sport in Tilburg
»

Uniek Sporten: sporten met een beperking

Uniek Sporten: sporten met een beperking

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen! Tijdens het sporten werk je aan een betere conditie en bouw je sociale contacten op. Natuurlijk geldt dit ook voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Uniek Sporten Midden Brabant is een samenwerkingsverband tussen 10 gemeenten. Binnen Tilburg en de 9 andere aangesloten gemeenten Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Waalwijk, Alphen-Chaam, Baarle Nassau en Dongen willen wij iedereen met een beperking of handicap aan het bewegen krijgen. Hierbij kan het gaan om mensen met een auditieve- (doof/slechthorend), lichamelijke -, verstandelijke - of visuele- (blind/slechtziend) beperking, een chronische of psychische aandoening of gedragsproblematiek (stoornis in het autistisch spectrum/adhd/add). 

Ondersteunen van sporters en beweegaanbieders

We ondersteunen enerzijds mensen met een beperking bij het zoeken naar een passende sport of beweegactiviteit door de Sport- en Beweegcoach (Ben). Anderzijds worden sport- en beweegaanbieders geholpen bij het opzetten of versterken van het aanbod, subsidieaanvragen, ledenwerving, etc. Daarnaast wordt er met (zorg)instellingen en organisaties samengewerkt om de doelgroep in beweging te krijgen, door o.a. kennismakingslessen op locatie, individuele begeleiding of een evenement. 

Contact

Heb je een beperking en vraag je jezelf af of er een sport is die je in jouw buurt zou kunnen beoefenen? Of ben je een sport- of beweegaanbieder die ondersteuning nodig heeft? Kijk op onze website of neem contact op met Judith van Berkel. Wij helpen je graag!

Verder Lezen