Veelgestelde vragen

F.A.Q.Heb je niet alle informatie die je nodig hebt gevonden? Misschien vind je hieronder het antwoord wel. De vragen zijn gebundeld in verschillende categoriën. 

Heb je een vraag omtrent het coronavirus? Bekijk dan de vragen op deze pagina. 


Zwemles

Hoe kom ik in het leerlingvolgsysteem?

Surf naar de website www.sportintilburg.nl/leerlingvolgsysteem. Vul je persoonlijke gebruikersnaam in, vul het wachtwoord in: Tilly. Dit wachtwoord kun je na aanmelding zelf wijzigen bij 'mijn gegevens'. Klik op aanmelden. 

Wanneer krijgt mijn kind een sticker?

Bij het overgaan naar het volgende niveau krijgen de kinderen een sticker. 

Kan mijn kind wisselen van zwembad?

Wisselen van zwembad kan bij het overgaan naar het niveau beenslag. Dit is het 2e niveau. 

Mijn kind staat op de wachtlijst voor de zwemles, mag mijn kind nu gratis zwemmen?

Ja, wanneer jouw kind op de wachtlijst van de Tilburgse Zwemschool staat mag hij/zij gratis gebruik maken van het recreatief zwemmen indien het kind begeleidt wordt door een betalende volwassene.

Sporten in Tilburg

Ik wil sporten in Tilburg. Welke mogelijkheden zijn er?

Een overzicht van alle sportaanbieders in Tilburg is te vinden in de Sportfinder. Daarnaast zijn er in Tilburg veel openbare sport- en speelplekken. Deze vind je hier

Ik wil een sporthal huren. Hoe kan ik dit doen? 

Je kunt hiervoor een mail sturen naar verhuur@tilburg.nl.  Binnenkort is het ook mogelijk om online een hele sporthal voor zaalvoetbal te reserveren.

Recreatiebad Stappegoor

Hoe warm is het water?

Op dit moment is het sportbad 29,5 graden en het recreatiebad 30,5 graden.

Mag mijn kind van de wildwaterbaan? 

Je mag met begeleiding (18+) van de wildwaterbaan als je zwemvaardig bent en groter dan 1.30 m. Als je zwemvaardig bent en groter dan 1.40 m, mag je alleen van de wildwaterbaan. 

Mag ik zelf eten en drinken meenemen? 

Dit mag binnen in het zwembad en in het buitenbad, let er wel op dat glaswerk NIET is toegestaan en dat je bij de horeca enkel aan de tafels mag zitten wanneer je daar een consumptie afneemt. In de horeca buiten het zwembad/bij de receptie mag je geen zelf meegebracht eten en drinken nuttigen en ben je verplicht een consumptie af te nemen bij horeca de Waterkant. 

Sportcomplex Drieburcht

Is er extra verwarmd water (bijvoorbeeld voor mensen met een blessure, beperking of medische indicatie)?

Bij Sportcomplex Drieburcht hebben we een speciaal therapiebad met extra warm water; 31,5 graden. Door deze aangename temperatuur is dit bad ideaal voor mensen met een blessure, beperking of medische indicatie. 

Hoe warm is het water?

-Sportbad 27,5 graden. Dit is geschikt voor trainingsdoeleinden.
-Recreatiebad 29,5 graden
-Therapiebad 31,5 graden. Dit is geschikt voor therapeutisch zwemmen.

Zwembad Reeshof

Waar kan ik parkeren?

Voor de deur kun je gratis parkeren bij Zwembad Reeshof. Er is voldoende parkeergelegenheid. 

Mag mijn kind alleen komen zwemmen? 

Kinderen dienen 8 jaar te zijn en in het bezit van minimaal een A diploma te zijn. In alle overige gevallen mogen kinderen alleen zwemmen onder begeleiding. 

Zwemmen algemeen

Zijn drijfmiddelen in de Tilburgse zwembaden verplicht?

Ja, drijfmiddelen zijn verplicht voor alle niet-zwemvaardige kinderen die zelfstandig kunnen lopen. Je kunt deze zelf meenemen of kopen in de automaat bij de receptie.

Wat gebeurt er met mijn Aqua-Fitness of Aqua-Vitaal abonnement als ik ziek ben?

Bij ziekte kun je het abonnement blokkeren. Je dient ons hiervan op dat moment op de hoogte te stellen en op het moment dat je weer mag zwemmen, zullen wij het abonnement weer activeren. De eerste 3 weken zijn voor eigen rekening en worden dus niet vergoed. 

Online tickets

Ik heb online een kaartje gekocht en betaald, maar geen bevestigingsmail met e-ticket ontvangen. Hoe kom ik aan het e-ticket?

Als je geen bevestigingsmail met e-ticket hebt ontvangen, kijk dan eerst in de Spammail. Als deze daar niet in staat, kun je het E-ticket ook altijd terug vinden in de webshop. Log in en ga naar Mijn profiel -> Mijn historie en overzichten -> Kies voor Mijn E-tickets.  Daar vind je het e-ticket. Deze kun je uitprinten of via de telefoon laten zien. 

3