Sport in Tilburg
»

Vragen over binnen sporten

Vragen over binnen sporten

V: Mag er weer binnen worden gesport?
A: Iedereen mag weer sporten. Amateurwedstrijden en competities en toernooien zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. In principe gelden vaste zitplaatsen, maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Voor publiek geldt de verplichting van registratie en een gezondheidscheck.

V: Is het fitnesscentrum en het squashcentrum in Sportcomplex T-Kwadraat weer open?
A: Het squashcentrum en het fitnesscentrum zijn weer open. Reserveer je tickets via de webshop.

V: Welke binnensport accommodaties in Tilburg zijn er open?
A: De gemeentelijke binnensporthallen zijn open, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Meer informatie volgt via je sportvereniging.

V: Hoe kan ik deze accommodaties reserveren?
A: Sportaanbieders die gebruik willen maken van de binnensportaccommodaties kunnen contact opnemen met team Verhuur via verhuur@tilburg.nl. Geef bij je aanvraag aan om welke accommodatie, tijd, activiteit, doelgroep, maximaal aantal personen en activiteit het gaat. Team Verhuur kan je informeren over de openingstijden en beschikbaarheid van de gewenste accommodatie.

V: Wat zijn de voorwaarden voor sportscholen?
A: Sportscholen mogen weer open. Er dient wel vooraf gereserveerd te worden. 

V: Zijn kleedkamers en douches weer open?
A: Ja, kleedkamers en douches mogen weer open vanaf 5 juni. Na het sporten en dus ook in de kleedruimte en douches gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden. 

V: Voldoen de accommodaties aan de RIVM richtlijnen en branche protocollen?
A: Ja, de accommodaties voldoen aan de gestelde richtlijnen en maatregelen.

V: Worden de binnensportaccommodaties goed geventileerd?
A: Alle gemeentelijke accommodaties beschikken over een mechanische ventilatie (m.u.v. gymzaal Cederstraat). In de accommodatie wordt maximaal geventileerd. Indien men extra wil ventileren kan men waar mogelijk ramen openen. Vraag de beheerder om je hierbij te assisteren.

V: Wat zijn de regels rondom mijn bezoek aan de binnensport accommodaties?
A: Vanaf zaterdag 26 juni is het dragen van mondkapjes voor iedereen vanaf 13 jaar niet meer verplicht. Voor en na het sporten gelden de basisregels, waaronder 1,5 meter afstand houden en drukte vermijden.

V: Wie is verantwoordelijk voor de schoonmaak?
A: De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor desinfectie van gebruikte materialen. De accommodatie levert de schoonmaakmiddelen, de beheerder ondersteunt de gebruiker bij de schoonmaak. Het desinfecteren vindt plaats in de gehuurde tijd. De Corona verantwoordelijke kan hierop worden aangesproken.

V: Zijn de toiletten geopend?
A: Ja, toiletten zijn geopend. Verzoek is wel om zoveel mogelijk vooraf en na afloop thuis te gaan.

V: Is de horeca geopend?
A: Ja, horeca is weer open. Er gelden dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden. Voor deze regels kun je terecht bij de sportkantine van jouw club of sportaccommodatie.

V: Zijn de tribunes geopend?
A: A: Ja, publiek is toegestaan, zowel bij wedstrijden als bij trainingen. Publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.

V: Gaan alle binnensportverenigingen de trainingen weer hervatten?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij weer trainingen aanbieden. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld.


Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail. 

Verder Lezen