Sport in Tilburg
»

Vragen over binnen sporten

Vragen over binnen sporten

V: Is er een landelijk protocol op het gebied van binnensporten?
A: Ja, NOC*NSF heeft samen met de Vereniging Sport en Gemeenten en sportbonden, in afstemming met het ministerie van VWS én het RIVM, hiervoor het protocol ‘Verantwoord Sporten’ opgesteld.
Kijk voor je tak van sport ook op de site van je eigen sportbond voor informatie en aanvullende protocollen.

V: Mag er weer binnen worden gesport?
A: Ja, er mag weer binnen worden gesport en de binnensport accommodaties zijn onder restricties weer open, met inachtneming van de RIVM richtlijnen en het protocol 'Verantwoord Sporten' van NOC*NSF.

V: Gaat het fitnesscentrum en het squashcentrum in Sportcomplex T-Kwadraat weer open?
A: Ja beide centra zijn weer open, aangezien beide voldoen aan de gestelde richtlijnen en maatregelen vanuit NOC*NSF en de specifieke protocollen vanuit de bonden. Je banenkaart is weer geldig. Reserveer je tickets voor fitness en squash via de webshop.

V: Welke binnensport accommodaties in Tilburg gaan er open?
A: Verenigingen en particulieren kunnen weer gebruik maken van alle gemeentelijke binnensport accommodaties. 

V: Hoe kan ik deze accommodaties reserveren?
A: Sportaanbieders die gebruik willen maken van de binnensportaccommodaties kunnen contact opnemen met team Verhuur via verhuur@tilburg.nl. Geef bij je aanvraag aan om welke accommodatie, tijd, activiteit, doelgroep, maximaal aantal personen en activiteit het gaat. Team Verhuur kan je informeren over de openingstijden en beschikbaarheid van de gewenste accommodatie. 

V: Voldoen de accommodaties aan de RIVM richtlijnen en branche protocollen?
A: Ja de accommodaties voldoen aan de gestelde richtlijnen en maatregelen. 

V: Worden de binnensportaccommodaties goed geventileerd?
A: Alle gemeentelijke accommodaties beschikken over een mechanische ventilatie (m.u.v. gymzaal Cederstraat). In de accommodatie wordt maximaal geventileerd. Indien men extra wil ventileren kan men waar mogelijk ramen openen. Vraag de beheerder om je hierbij te assisteren.

V: Wat zijn de adviezen rondom mijn bezoek aan de binnensport accommodaties?
A: Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Kleed zoveel mogelijk thuis om. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de sportactiviteit binnen bij de sportaccommodatie. Bij de entree van de sportaccommodatie staan desinfectiemiddelen. Waar mogelijk zijn looproutes in de accommodatie aangebracht, om kruising van verkeer zoveel mogelijk te voorkomen. 

V: Wat zijn de voorwaarden om binnen te sporten?
A: Iedereen mag onder begeleiding van bevoegde trainers en vrijwilligers van de vereniging deelnemen aan sportactiviteiten. Tijdens de activiteit mogen zij zonder beperkingen sporten. De gebruiker dient een 'Corona-verantwoordelijke' als centraal aanspreekpunt aan te stellen, die het protocol en de landelijke richtlijnen opvolgt en trainers en begeleiders hiervan op de hoogte stelt.

V: Wie is verantwoordelijk voor de schoonmaak?
A: De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor desinfectie van gebruikte materialen. De accommodatie levert de schoonmaakmiddelen, de beheerder ondersteunt de gebruiker bij de schoonmaak. Het desinfecteren vindt plaats in de gehuurde tijd. De Corona verantwoordelijke kan hierop worden aangesproken. 

V: Kan ik omkleden en/of douchen voor of na de training? 
A: Ja, kleedkamers, douches en kluisjes zijn geopend (de kleedkamers zijn door max. 8 volwassenen tegelijk te gebruiken, kinderen niet mee gerekend). 

V: Zijn de toiletten geopend?
A: Ja, toiletten zijn geopend. Verzoek is wel om zoveel mogelijk vooraf en na afloop thuis te gaan. 

V: Is de horeca geopend?
A: Ja, de horeca bij de sportaccommodaties is geopend. Je dient vooraf te reserveren of inschrijven aan de bar bij het betreden van de horeca. De protocollen, opgesteld door de Koninklijke Horeca Nederland, zijn hierin leidend. Per 10 augustus zijn deze protocollen aangescherpt. Hierbij de link naar de laatste versie van de sportreport met uitgebreide informatie hierover. 

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Tribunes mogen uitsluitend voor wedstrijden worden gebruikt als de gebruiker een ‘steward’ aanstelt, die het maximum aantal bezoekers en het gebruik van de aangewezen zitplaatsen controleert. Dit verschilt per accommodatie.

V: Tot waar mogen ouders/verzorgers mee naar 1 van deze accommodaties?
A: Er wordt gevraagd om zoveel mogelijk zelfstandig naar de trainingen te komen. Indien dat niet mogelijk is, kunnen ouders de kinderen afzetten op de parkeerplaats of fietsenstalling en dus niet de sportaccommodatie betreden. Het verzoek is om niet te lang vooraf aanwezig te zijn (max 5 minuten) en na de training weer direct naar huis te gaan. Publiek is tijdens een training niet toe gestaan.

V: Gaan alle binnensportverenigingen de trainingen weer hervatten?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij weer trainingen aanbieden. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld.


Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar secretariaat.sport@tilburg.nl

Verder Lezen