Sport in Tilburg
»

Vragen over binnen sporten

Vragen over binnen sporten

V: Is er een landelijk protocol op het gebied van binnensporten?
A: Ja, NOC*NSF heeft samen met de Vereniging Sport en Gemeenten en sportbonden, in afstemming met het ministerie van VWS én het RIVM, hiervoor het protocol ‘Verantwoord Sporten’ opgesteld.
Kijk voor je tak van sport ook op de site van je eigen sportbond voor informatie en aanvullende protocollen.

V: Mag er weer binnen worden gesport?
A: Ja, vanaf 1 juli mag er weer binnen worden gesport en mogen de binnensport accommodaties onder restricties weer open, met inachtneming van de RIVM richtlijnen en het protocol 'Verantwoord Sporten' van NOC*NSF.

V: Gaat het fitnesscentrum en het squashcentrum in Sportcomplex T-Kwadraat weer open?
A: Ja beide centra gaan vanaf 1 juli weer open, aangezien beide voldoen aan de gestelde richtlijnen en maatregelen vanuit NOC*NSF en de specifieke protocollen vanuit de bonden. Reserveer je tickets voor fitness en squash via de webshop.

V: Welke binnensport accommodaties in Tilburg gaan er open?
A: Verenigingen en particulieren kunnen vanaf 1 juli gebruik maken van de volgende binnensport accommodaties verspreid over de stad (ook gedurende de zomervakantie):
Sportcomplex Drieburcht
Sportcomplex T-Kwadraat
Sporthal Dongewijk
o  Sportzaal De Schelf

V: Hoe kan ik deze accommodaties reserveren?
A: Sportaanbieders die gebruik willen maken van deze binnensportaccommodaties kunnen contact opnemen met team Verhuur via verhuur@tilburg.nl. Geef bij je aanvraag aan om welke accommodatie, tijd, activiteit, doelgroep, maximaal aantal personen en activiteit het gaat. Graag ontvangen we aanvragen van vaste gebruikers voor 1 juli. Vanaf 1 juli bieden we particulieren ook de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. Team Verhuur kan je informeren over de openingstijden en beschikbaarheid van deze accommodatie. Het is mogelijk om tot 24 uur van tevoren een accommodatie te huren.

V: Wat zijn de kosten voor het reserveren van de accommodatie?
A: Het tarief is vastgesteld op 50% van het reguliere tarief. Het gereduceerde tarief geldt tot 1 augustus 2020. Vanaf 1 augustus met de start van het nieuwe seizoen wordt het dan geldende tarief in rekening gebracht.

V: Waarom vraagt de gemeente wel een tarief voor het huren van binnensport accommodaties en niet voor buitensport accommodaties?
A: Het verschil tussen buiten en binnen zit hem vooral in de extra (variabele) kosten die wij moeten maken bij openstelling van een binnensport accommodatie (inzet personeel, energieverbruik, enz). Voor de buitensport accommodaties zijn deze kosten verwaarloosbaar, vandaar de kwijtschelding tot einde seizoen 2020.

V: Voldoen de accommodaties aan de RIVM richtlijnen en branche protocollen?
A: Ja bovenstaande accommodaties voldoen aan de gestelde richtlijnen en maatregelen. De accommodaties worden continu met buitenlucht geventileerd (niet gerecirculeerd) om de lucht te kunnen verversen. Een goede ventilatie vermindert de verspreiding van virussen, stof en bacteriën en houdt het binnenklimaat comfortabel. Let op: de sporthallen (m.u.v. Sportcomplex T-Kwadraat) worden niet m.b.v. airco's gekoeld dus de binnentemperatuur komt overeen met de buitentemperatuur.

V: Wat zijn de voorwaarden voor kinderen en jongeren om binnen te sporten?
A: Kinderen en jongeren t/m 18 jaar mogen onder begeleiding van bevoegde trainers en vrijwilligers van de vereniging deelnemen aan sportactiviteiten. Tijdens de activiteit mogen zij zonder beperkingen sporten.

V: Wie is verantwoordelijk voor de schoonmaak?
A: De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor desinfectie van gebruikte materialen. De accommodatie levert de schoonmaakmiddelen, de beheerder ondersteunt de gebruiker bij de schoonmaak. De accommodatie verzorgt de schoonmaak van de algemene ruimtes gedurende de wissel van gereserveerde uren. De Corona verantwoordelijke kan hierop worden aangesproken.

V: Kan ik omkleden en/of douchen voor of na de training?
A: Nee, kleedkamers, douches en kluisjes van de sportaccommodaties blijven gesloten.

V: Zijn de toiletten geopend?
A: Toiletten zijn alleen bij uitzondering open. Verzoek is om zoveel mogelijk vooraf en na afloop thuis te gaan. Bij hoge uitzondering is de gelegenheid om op de accommodatie naar het toilet te gaan.

V: Is de horeca geopend?
A: De horeca is beperkt open. Neem voor meer informatie contact op met de aanwezige horeca.
(Sportkantines, terrassen en andere horeca op sportaccommodaties kunnen met ingang van 1 juli weer open, maar zij bepalen zelf of ze open gaan. De protocollen van de KHN zijn leidend).

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Tribunes blijven gesloten voor publiek, in verband met het monitoren van het maximum aantal bezoekers dat is toegestaan in de accommodatie en het niet kunnen garanderen van eenrichtingsverkeer in de accommodatie.

V: Tot waar mogen ouders/verzorgers mee naar 1 van deze accommodaties?
A: Er wordt gevraagd om zoveel mogelijk zelfstandig naar de trainingen te komen. Indien dat niet mogelijk is, kunnen ouders de kinderen afzetten op de parkeerplaats of fietsenstalling en dus niet de sportaccommodatie betreden. Het verzoek is om niet te lang vooraf aanwezig te zijn (max 5 minuten) en na de training weer direct naar huis te gaan. Publiek is tijdens een training niet toe gestaan.

V: Gaan alle binnensportverenigingen de trainingen weer hervatten?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij weer trainingen aanbieden. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld.


Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar secretariaat.sport@tilburg.nl

Verder Lezen