Sport in Tilburg
»

Vragen over binnen sporten

Vragen over binnen sporten

V: Mag er weer binnen worden gesport?
A: Ja, alle Tilburgse binnensportaccommodaties zijn vanaf 18 januari weer open. Sporten binnen mag weer voor alle leeftijden en op ieder moment. Vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten.

Iedereen mag trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. Er geldt geen maximale groepsgrootte. Vanaf 18 jaar geldt dat de 1,5 meter regel verplicht is, tenzij dat voor de sportbeoefening niet mogelijk is. Publiek is niet toegestaan.
Na het sporten verlaat men zo snel mogelijk weer de accommodatie.

V: Is een coronatoegangsbewijs verplicht?
A: Ja, vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht. Deze verplichting geldt niet voor personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches, vrijwilligers, etc. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportaccommodatie verlaten;

V: Heb ik een mondkapje nodig in de binnensportaccommodaties?
A: Mondkapjes zijn in al onze binnensportlocaties verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, ook nadat je gescand bent op je coronatoegangsbewijs. Het mondkapje mag af tijdens het sporten.

V: Is het fitnesscentrum en het squashcentrum in Sportcomplex T-Kwadraat open?
A: Beide locaties zijn vanaf 18 januari weer open. Reserveer je tickets via de webshop.

V: Hoe kan ik een accommodaties reserveren?
A: Sportaanbieders die gebruik willen maken van de binnensportaccommodaties kunnen contact opnemen met team Verhuur via verhuur@tilburg.nl. Geef bij je aanvraag aan om welke accommodatie, tijd, activiteit, doelgroep, maximaal aantal personen en activiteit het gaat. Team Verhuur kan je informeren over de openingstijden en beschikbaarheid van de gewenste accommodatie.

V: Wie is verantwoordelijk voor het handhaven van de coronaregels, denk aan het scannen van een coronatoegangsbewijs?
A: De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de coronaregels, dus ook voor het scannen van het coronatoegangsbewijs. Ook is de gebruiker verantwoordelijk voor de desinfectie van gebruikte materialen. De accommodatie levert de schoonmaakmiddelen, de beheerder ondersteunt de gebruiker bij de schoonmaak. Het desinfecteren vindt plaats in de gehuurde tijd. De Corona verantwoordelijke kan worden aangesproken op zaken die niet goed geregeld worden.

V: Wat zijn de voorwaarden voor sportscholen?
A: Voor sportaccommodaties zoals fitness gelden dezelfde regels als voor het sporten binnen, zoals hierboven beschreven. Bij de sportscholen is de 1,5 meter regel verplicht. De enige uitzondering is jeugd onder de 18 jaar en als het voor de sportactiviteit niet mogelijk is om de 1,5 meter aan te houden. Denk daarbij aan boksen, judo, etc.

V: Mogen kleedkamers, toilletten en douches open?
A: Ja, kleedkamers, toilletten en douches mogen open. 

V: Is de horeca geopend?
A: Ja, de horeca is open, maar enkel voor afhaal.

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Nee, alle tribunes zijn gesloten.

V: Is publiek toegestaan?
A: Nee, publiek is niet toegestaan.

V: Gaan alle binnensportverenigingen de trainingen weer hervatten?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij weer trainingen aanbieden. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld. Wedstrijden mogen alleen onderling worden gespeeld. 

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail. 

Verder Lezen