Sport in Tilburg
»

Vragen over binnen sporten

Vragen over binnen sporten

V: Mag er weer binnen worden gesport?
A: Ja, alle Tilburgse binnensportaccommodaties zijn weer open. Sporten binnen mag weer voor alle leeftijden en op ieder moment. Vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten.

Iedereen mag trainen en wedstrijden onderling en in de competitie spelen. Er geldt geen maximale groepsgrootte. Vanaf 18 jaar geldt dat de 1,5 meter regel verplicht is, tenzij dat voor de sportbeoefening niet mogelijk is. Publiek is weer (beperkt) toegestaan. 

Vanaf vrijdag 18 februari mag het mondkapje af en hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden nadat het coronatoegangsbewijs is gescand. 

Vanaf vrijdag 25 februari hoeft er geen coronatoegangsbewijs gescand te worden, vervalt de mondkapjesplicht en hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. 

V: Is een coronatoegangsbewijs verplicht?
A: Ja, vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht. Deze verplichting geldt niet voor personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches, vrijwilligers, etc. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportaccommodatie verlaten.

Vanaf vrijdag 25 februari is het tonen van een coronatoegangsbewijs niet meer verplicht.

V: Heb ik een mondkapje nodig in de binnensportaccommodaties?
A: Mondkapjes zijn in al onze binnensportlocaties verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, ook nadat je gescand bent op je coronatoegangsbewijs. Het mondkapje mag af tijdens het sporten.

Vanaf vrijdag 18 februari is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen na het tonen van je coronatoegangsbewijs. Vanaf vrijdag 25 februari is zowel het coronatoegangsbewijs als een mondkapje niet meer verplicht.

V: Is het fitnesscentrum en het squashcentrum in Sportcomplex T-Kwadraat open?
A: Beide locaties zijn vanaf 18 januari weer open. Reserveer je tickets via de webshop.

V: Hoe kan ik een accommodaties reserveren?
A: Sportaanbieders die gebruik willen maken van de binnensportaccommodaties kunnen contact opnemen met team Verhuur via verhuur@tilburg.nl. Geef bij je aanvraag aan om welke accommodatie, tijd, activiteit, doelgroep, maximaal aantal personen en activiteit het gaat. Team Verhuur kan je informeren over de openingstijden en beschikbaarheid van de gewenste accommodatie.

V: Wie is verantwoordelijk voor het handhaven van de coronaregels, denk aan het scannen van een coronatoegangsbewijs?
A: De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de coronaregels, dus ook voor het scannen van het coronatoegangsbewijs. Ook is de gebruiker verantwoordelijk voor de desinfectie van gebruikte materialen. De accommodatie levert de schoonmaakmiddelen, de beheerder ondersteunt de gebruiker bij de schoonmaak. Het desinfecteren vindt plaats in de gehuurde tijd. De coronaverantwoordelijke houdt ook toezicht op het naleven van de regels voor publiek. De coronaverantwoordelijke kan worden aangesproken op zaken die niet goed geregeld worden.

V: Wat zijn de voorwaarden voor sportscholen?
A: Voor sportaccommodaties zoals fitness gelden dezelfde regels als voor het sporten binnen, zoals hierboven beschreven. Bij de sportscholen is de 1,5 meter regel verplicht. De enige uitzondering is jeugd onder de 18 jaar en als het voor de sportactiviteit niet mogelijk is om de 1,5 meter aan te houden. Denk daarbij aan boksen, judo, etc.

V: Mogen kleedkamers, toilletten en douches open?
A: Ja, kleedkamers, toilletten en douches mogen open. 

V: Is de horeca geopend?
A: Ja, de horeca is open.

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Vanaf vrijdag 18 februari zijn de tribunes geopend.

V: Is publiek toegestaan?
A: Tot 22.00 uur mag publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sportwedstrijden in de binnensportaccommodaties. Er gelden wel een aantal regels. Zo is het vanaf 18 jaar verplicht om een geldig coronatoegangsbewijs te tonen. De gebruiker/vereniging is verantwoordelijk voor het scannen. Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar. Een mondkapje is verplicht bij verplaatsing, voor ieder persoon van 13 jaar of ouder.

Bij professionele wedstrijden is vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs verplicht. De gebruiker/vereniging is verantwoordelijk voor het scannen. 

Vanaf vrijdag 18 februari is publiek toegestaan tot 01.00 uur. Vanaf vrijdag 25 februari geldt er geen eindtijd.

V: Gaan alle binnensportverenigingen de trainingen weer hervatten?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij weer trainingen aanbieden. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld. 

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail. 

Verder Lezen