Sport in Tilburg
»

Vragen over buiten sporten

Vragen over buiten sporten

V: Wat zijn de voorwaarden om buiten te sporten?
A: Buiten sporten is voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig, enkel als je een binnenruimte op de buitensportlocatie betreedt. Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten. Iedereen vanaf 18 jaar dient 1,5 meter afstand te houden als je niet aan het sporten bent of bij sporten waar afstand houden makkelijk gaat. 
Vanaf vrijdag 18 februari vervalt de mondkapjesplicht na het scannen van het coronatoegangsbewijs. Vanaf vrijdag 25 februari vervalt de mondkapjesplicht geheel.

Wedstrijden onderling en tegen andere clubs zijn weer toegestaan. Dit geldt voor alle leeftijden.

V: Zijn buitensportaccommodaties open?
A: Ja, buitensportaccommodaties zijn open. Sportaanbieders die gebruik willen maken van de gemeentelijke buitenaccommodaties dienen contact op te nemen met team verhuur van het Sportbedrijf.

V: Is publiek toegestaan?
A:  Er mag weer tot 22.00 uur publiek aanwezig zijn, onder de volgende voorwaarden: het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar. Daarnaast is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar is verplicht bij verplaatsing binnen. Als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. 

Vanaf vrijdag 18 februari is na het scannen van het coronatoegangsbewijs publiek toegestaan zonder 1,5 meter afstand, zonder mondkapje en zonder vaste zitplaatsen. Vanaf vrijdag 25 februari vervalt ook het coronatoegangsbewijs.

V: Is de horeca geopend?
A: De sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur. Afhalen is wel mogelijk (verenigingen beslissen zelf of ze dit doen). Het is afhankelijk van de sportaccomodatie wat de openingstijden zijn.

Vanaf vrijdag 18 februari mogen sportkantines open tot 01.00 uur. Vanaf vrijdag 25 februari hebben  sportkantines geen opgelegde sluitingstijd.

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Tribunes zijn weer geopend. Een vaste zitplaats is verplicht. Daarnaast is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden. 
Vanaf vrijdag 18 februari vervalt de vaste zitplaats na het scannen van een coronatoegangsbewijs. Vanaf vrijdag 25 februari vervalt ook het scannen van het coronatoegangsbewijs.

V: Zijn kleedkamers en douches geopend?
A: Ja, kleedkamers en douches zijn open. Als je hiervan gebruik maakt is een coronatoegangsbewijs verplicht. Vanaf vrijdag 25 februari is het niet meer nodig om een coronatoegangsbewijs te tonen.

V: Is er een maximale groepsgrootte voor de sportactiviteiten?
A: Nee, er is geen maximale groepsgrootte meer. 

V: Welke sportverenigingen bieden trainingen (of onderlinge wedstrijden) aan?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij weer trainingen aanbieden of onderlinge wedstrijden organiseren. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld. 

V: Wat zijn de noodmaatregelen vanuit de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant?
A: Voor algemene vragen over alle noodmaatregelen kun je terecht op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

V: Wat doet Buurtsport?
A: Buurtsport Tilburg is buiten in de wijken aanwezig. Houd de Facebookpagina's van onze Buurtsport medewerkers in de gaten. Mocht je hierover vragen hebben, mail naar buurtsport@tilburg.nl.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail.

Verder Lezen