Sport in Tilburg
»

Vragen over buiten sporten

Vragen over buiten sporten

V: Wat zijn de voorwaarden om buiten te sporten?
A: Iedereen mag weer sporten. Amateurwedstrijden en competities en toernooien zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. In principe gelden vaste zitplaatsen, maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Voor publiek geldt de verplichting van registratie en een gezondheidscheck.

V: Zijn buitensportaccommodaties open?
A: Ja, buitensportaccommodaties zijn open. Sportaanbieders die gebruik willen maken van de gemeentelijke buitenaccommodaties dienen contact op te nemen met team verhuur van het Sportbedrijf.

V: Is publiek toegestaan?
A: Ja, publiek is toegestaan, zowel bij wedstrijden als bij trainingen. Publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.

V: Is de horeca geopend?
A: De sportkantines zijn open, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Tribunes mogen ook open. Wel met vaste plekken, 1.5 meter afstand en een gezondheidscheck. 

V: Zijn kleedkamers en douches geopend?
A: Kleedkamers en douches zijn vanaf 5 juni weer open.  Na het sporten, en dus ook in de kleedruimte en douches, gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.

V: Is er een maximale groepsgrootte voor de sportactiviteiten?
A: Er is geen maximale groepgrootte. 

V: Welke sportverenigingen blijven trainingen aanbieden?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij met inachtneming van de nieuwe regels trainingen aanbieden. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld.

V: Wat zijn de noodmaatregelen vanuit de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant?
A: Voor algemene vragen over alle noodmaatregelen kun je terecht op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

V: Wat doet Buurtsport?
A: Buurtsport Tilburg is buiten in de wijken aanwezig. Ze draaien weer onze normale activiteiten zoals je van ons gewend bent. Houd de Facebookpagina's van onze Buurtsport medewerkers in de gaten. Mocht je hierover vragen hebben, mail naar buurtsport@tilburg.nl.

V: Kunnen er bestuursvergaderingen en bijeenkomsten plaatsvinden op de sportaccommodatie of in de sportkantine?
A: De sportkantine is open. Zo lang men zich aan de basisregels voor groepsvorming houdt, mag een vergadering worden georganiseerd. Het advies is wel om dit tot een minimum te beperken.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail.

Verder Lezen