Sport in Tilburg
»

Vragen over buiten sporten

Vragen over buiten sporten

V: Wat zijn de voorwaarden om buiten te sporten? 
A: Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat buiten sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden en groepslessen zijn niet toegestaan. Iedereen onder de 18 jaar mag zijn of haar sport gewoon beoefenen in trainingsverband en met onderlinge wedstrijden. Vanaf 3 maart wordt deze leeftijdsgrens verruimd. Vanaf dan mag iedereen onder de 27 jaar buiten sporten in teamverband op een buitensportaccommodatie. Officiële wedstrijden en competities zijn niet toegestaan. 

V: Zijn buitensportaccommodaties open?
A: Buitensportaccommodaties zijn enkel open voor sportaanbieders die sport aanbieden voor kinderen tot 18 jaar of voor iedereen vanaf 18 jaar met maximaal 2 personen. Sportaanbieders die gebruik willen maken van de gemeentelijke buitenaccommodaties dienen contact op te nemen met team verhuur van het Sportbedrijf.

V: Is publiek toegestaan?
A: Nee, publiek bij sportactiviteiten is niet toegestaan. Dit geldt voor alle activiteiten ongeacht of het wedstrijden, trainingen of demonstraties zijn. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten. Uiteraard geldt dat ook voor vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld bestuursfunctionarissen.

V: Is de horeca geopend?
A: Nee, de horeca is gesloten.

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Nee, de tribunes zijn gesloten. Er is geen publiek toegestaan. 

V: Zijn kleedkamers en douches geopend?
A: Nee, naast sportkantines zijn ook kleedkamers en douches gesloten.

V: Is er een maximale groepsgrootte voor de sportactiviteiten?
A: Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of met niet meer dan 2 personen.

V: Tot waar mogen ouders/verzorgers mee naar een training of activiteit?
A: Er wordt met nadruk gevraagd om zoveel mogelijk zelfstandig naar de trainingen te komen. Indien dat niet mogelijk is, kunnen ouders de kinderen afzetten op de parkeerplaats of fietsenstalling en dus niet de sportaccommodatie betreden. Het verzoek is om niet te lang vooraf aanwezig te zijn (max 5 minuten) en na de training weer direct naar huis te gaan. Houd als ouder altijd 1,5 meter afstand van anderen. Publiek is tijdens een training niet toegestaan.

V: Welke sportverenigingen blijven trainingen aanbieden?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij met inachtneming van de nieuwe regels trainingen aanbieden. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld.

V: Wat zijn de noodmaatregelen vanuit de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant?
A: Voor algemene vragen over alle noodmaatregelen kun je terecht op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

V: Wat doet Buurtsport?
A: Buurtsport Tilburg is buiten in de wijken aanwezig. We draaien weer onze normale activiteiten zoals je van ons gewend bent. Houd de Facebook pagina's van onze Buurtsport medewerkers in de gaten. Mocht je hierover vragen hebben, mail naar buurtsport@tilburg.nl.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail. 

Verder Lezen